Logisztikai központ épül Keszthelyen

2020. november 19. (csütörtök)

5000 négyzetméteres logisztikai központ épül Keszthelyen. Az egyik hazai áruszállító cég beruházása mintegy 50 munkahelyet teremt majd a városban. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere kifejtette, rendkívül fontos, hogy a turizmus mellett más ágazatok képviselői is vonzónak találják a várost. A logisztikai központot várhatóan 2021 tavaszán adják át.

Javában dolgoznak a munkagépek az épülő logisztikai központnál. Az épület külső része már majdnem teljes egészében elkészült, jelenleg az udvar tereprendezése zajlik. A Csapás úti benzinkút és a Sopron utcai bevásárlóközpont mögötti másfél hektáros területen egy 5000 négyzetméteres csarnok épül fel, amely több ezer raklapnyi áru befogadására lesz alkalmas. A központ a hazánkban meghatározó szerepet betöltő termelő cégek áruinak minél hatékonyabb eljutatását teszi lehetővé.

„A BHS Trans Kft. országos lefedettségű, saját tulajdonú raktárak építésébe kezdett Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Keszthelyen. A beruházások megkezdése előtt tájékozódtunk a lehetséges megvalósítási helyszínek között. A települések kiválasztásakor a földrajzi adottságon kívül figyelembe vettük az önkormányzatok befektetés ösztönző tevékenységét. Keszthely városa az első pillanattól kezdve támogatja törekvéseinket, hosszú távra tervezünk a városban.” – tájékoztatott Pallanki Zsolt, a BHS Trans Kft. pénzügyi vezetője.

A logisztikai központ alsó szintjén három, egymástól elkülöníthető csarnok kapott helyet. A belső térben még javában zajlanak a munkálatok, a szakemberek a gipszkartonozást és a falak festését végzik. Az emeleten irodákat alakítottak ki, a munkálatok már itt is előrehaladott állapotban vannak. A logisztikai központ nagyon nagy jelentőséggel bír Keszthely életében. A városvezetés szerint ugyanis a turizmus mellett kiemelten fontos, hogy más gazdasági szereplők is jelen legyenek a városban.

„Fontos a több lábon állás és az, hogy a turizmus illetve a turisztika mellett olyan ágazatok is vonzónak tartsák Keszthelyt, olyan cégek is vonzónak tartsák Keszthelyt, akik a turisztikától függetlenül végzik a tevékenységüket. Megnéztük a külföldi pozitív példákat, illetve azokat a belföldi pozitív példákat, amikből érdemes tanulni és azt látjuk, hogy a turisztika mellett, a turizmus mellett a könnyűipar illetve leginkább a logisztika az az ágazat, ami Keszthely számára is egy új, fontos, kiemelt szerepkört kell, hogy kapjon.” – emelte ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Nagy Bálint kifejtette, régóta zajlik már Keszthelyen középfokú logisztikai képzés, az új beruházás pedig jó lehetőség az ezen szakmát választók számára is. A polgármester hozzátette, az új logisztikai központ felépítésével 50 új munkahely létesül Keszthelyen. Az épületben várhatóan 2021 tavaszán kezdődik meg a munka, a munkaerő toborzást azonban hamarosan elkezdi majd a vállalat.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7601-logisztikai-kozpont-epul-keszthelyen