Magyarország-Svájc meccs a LED-falon

2024. június 17. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Szombaton a Zenepavilonnál is követni lehetett a Magyarország-Svájc meccset. Idén is felállították a LED-falat, melyen a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit lehet közösségben nézni. Bár a magyar csapat számára vereséggel végződött az összecsapás, a szurkolók jól érezték magukat.

A kapusunk bravúrjának örülnek a szurkolók a keszthelyi Balaton parton. Magyar gólnak jobban örültek volna, mint egy jó védésnek, de az előbbiben sajnos nem volt sok részünk. A félidőben még mindenki bízott a győzelemben.

Völgyi Krisztián„Szerintem jól játszottak a fiúk. Sajnos az látszik, hogy Angliában egyenként, személyenként nagyon jó játékosok, ott van ugye a Kerkezünk, Szoboszlai, ugye nagyon jó játékosok, de én azt vettem észre, hogy nem volt nagy az összhang most sajnos itt a fiúk közt. Remélhetőleg a második félidőben kicsit összekapják magukat.”

A tér színültig megtelt szurkolókkal. Ki ülve, ki állva, ki a fűben fekve követte az eseményeket.

„Én annak idején, 2021-ben is itt voltam, a németek elleni meccset is itt néztem. Nagyon örülök, hogy erre van lehetőség, hogy nagyképernyőn nézem itt a meccset. Azt gondolom, hogy ez valami eszméletlen, hogy ennyien itt vagyunk és szurkolunk a magyar válogatottért” – nyilatkozta Taródi Tamás. 

Nem csak férfiak követték a mérkőzést a LED-falon. A helyzetekben a hölgyek sikítással adták a jelét annak, hogy nagyon drukkolnak a magyar csapatnak. A félidei 2-0-ának senki nem örült.

Ambrus Andrea így nyilatkozott: „Bánatos vagyok, megmondom, bánatos. Többet nem tudok mondani. Csak reménykedhetünk a második félidőben. – Mi lesz akkor, hogyha nem lesz fordítás? – Hát akkor a többi meccsben bízunk, ami még hátravan, csakhogy valamit, valamit azért legalább szépítsünk.”

A második félidő kezdetén még bíztak a szurkolók – köztük Udvari András is – a jobb folytatásban: Az eddigi első félidő egy picit csalódottságot adott okot, de bízunk benne, hogy a második félidő kárpótol minket, és győzelemmel hozzuk le ezt a meccset. Nem tudok mást mondani, hajrá magyarok! Megnyerjük! 

A magyar válogatott végül vereséget szenvedett. Csütörtökön a házigazda németek, vasárnap pedig a skótok ellen javíthatunk. A LED-falon az Európa-bajnokság minden mérkőzését, majd az olimpiát is követni lehet a nyáron.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

Képek