Major Veronika aranyérmes a riói sportlövő világkupán

2023. szeptember 18. (hétfő)
KesztHelyi identitás
Major Veronika aranyérmet nyert a 25 méter pisztoly versenyszámban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyének vasárnapi napján.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Major már az alapversenyben is remekül lőtt, 589 körös eredményével az első helyen jutott be a nyolcas döntőbe. A pontlövészetben 292 kört ért el, majd a gyors részben mindössze hármat hibázott, így 297 körrel zárt.

A fináléban az ötödik sorozat után állt az élre a magyar lövő, akit hiába ért be a nyolcadik sorozatban a kínai Sang Kaj-jen, Major a végén pontosabban célzott és 34 találattal diadalmaskodott.

 „Nagyon boldog vagyok, mert teljesítettem azt, amiért jöttem, hiszen 10 és 25 méteren is a döntőbe jutottam” – idézte a magyar szövetség közleménye Major Veronikát. „Az alapversenyeim teljesítményével százszázalékosan meg vagyok elégedve, azt gondolom, hogy az eredmény tükrözi a befektetett munkát. A vasárnapi döntő nagyon izgalmas volt, kicsit gyengébben kezdtem, de sikerült a kezdeti nehézségek ellenére összeszedni magam és megnyerni a 25 méteres számot.”

https://tvkeszthely.hu/hirek/10744-major-veronika-aranyermes-a-rioi-sportlovo-vilagkupan

Képek