Major Veronikának az olimpiai kvóta a cél

2023. február 1. (szerda)

Olimpiai kvótáért hajt Major Veronika. Ezt idén két nemzetközi versenyen is megszerezheti a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub bajnoka. Veronika a minőségi edzésmunkára fekteti a hangsúlyt és már sportpszichológussal is dolgozik.

A dobogó tetejére állhatott Major Veronika a BHSE lőterén rendezett Európa-bajnoki válogatón. Ráadásul az első napon, a döntőben 253,7 körrel országos csúcsot lőtt 10 méter légpisztolyban.

Edzésenként akár 150 szer húzza meg az elsütő billentyűt a keszthelyi olimpikon. A kitartó és minőségi edzésmunka gyümölcse, hogy a Budapesten elért eredményével biztosította helyét a márciusi, tallini Európa-bajnokságra.

„Nagyon fontos az, hogy hogyan tud teljesíteni a döntőkben és erre jó példa volt nagyon a hétvége, ahol országos csúcsot ért el. minél több nemzetközi versenyen kell részt venni, ahol össze tudja mérni az erejét a világ élvonalával és velük tud mérkőzni. Az év elején voltunk Szlovéniában egy grand prix-n, ahol már virágranglista pontokat osztottak, Veronika megnyerte azt a döntőt is, aranyéremmel” – nyilatkozta Veronika edzője, Győrik Csaba. 

Az EB-n már olimpiai kvótákért indulnak a sportolók. Ha itt nem sikerül kiharcolni a jogot az ötkarikás játékokra, akkor nyáron, Bakuban, a világbajnokságon is lesz erre lehetőség.  Veronika januárban két fővárosi viadal mellett Szlovéniában is versenyzett, ahol nemzetközi nagydíjat nyert.

„Hogy ha ott állok a munka fája alatt, nem kaphatom meg anélkül az almát, hogy én meg nem dolgoznék érte. Ez a legfontosabb, hogy minél többet, minél jobb minőségű munkát belefektessek. Ez nem csak szakmai és fizikai felkészülést jelent, hanem mentális felkészülést is, sportpszichológussal is dolgozok, akivel két-három hetente egy alkalommal foglalkozunk, nagyon sokat tud segíteni a felkészülésemben”- mondta televíziónknak a sportlövő.

Veronika jelenleg ötödik a világranglistán 10 méter légpisztolyban. A ranglistapontjait idén mindössze egy nemzetközi versenyen szerezte. Edzője szerint jó úton halad, de még sok elvégzendő munka van. Minél több nemzetközi versenyre és tapasztalatszerzésre van szüksége.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9999-major-veronikanak-az-olimpiai-kvota-a-cel

Képek