Manófalva költözött a Csány-Szendrey udvarára

2023. december 11. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Adventi családi rendezvényt tartottak a Csány-Szendrey Általános Iskola Deák utcai épületében. A Manófalván forró italok, finom falatok, ajándéktárgyak és fotósarok is várta az érdeklődőket.

A Daloskedvűek is készültek, hogy karácsonyi hangulatot teremtsenek a Manófalva rendezvényen. A jó hangulatú programon étel és ital is várta az érdeklődőket. Tallérért lehetett választani zsíros kenyeret, hot-dogot, de ugyanúgy jól fogyott a sütemény. Mind a fiataloknak, mind a szülőknek jólestek a forró italok is hidegebb estén.

„Ez egy nagyon jó rendezvény, mivel sok az ember és nagyon szépek a világítások és nagyon jó a környezet. És van itt szó szerint minden.” – osztotta meg Nagy Ádám tanuló.

Népszerű volt a fotósarok, ahol ünnepi témájú fényképeket lehetett készíteni. A rendezvényre a Mikulás is ellátogatott

A rendezvényt a Szülői Munkaközösség hívta életre. Második alkalommal szervezték meg. Elmondták, tavaly is nagy sikere volt a programnak, annak ellenére, hogy esős idejük volt. Ezért nem volt kérdés, hogy idén is megvalósítják.

„A programnak a lényege a közösségépítés. A gyerekeinken keresztül a szülők bevonása, a pedagógusok bevonása, ismerősök, ismeretlenek barátságot és szorosabb köteléket alkotnak és ezáltal próbáljuk a közösségünket is egy picit erősíteni.” – mondta el Fördős Tamás a Szülői Munkaközösség elnöke.

A diákok díszekkel készültek, melyek az ünnepi asztal ékesítői lehetnek, de ajándéknak is kiválóak. A program fontos üzenete, hogy a tanulók, a szülők és a pedagógusok közösen tudnak alkotni, melynek eredményeképpen mindenki jól érezhette magát.

„Ebben benne van egyrészt egy kis kézműves munka, a gyerekek hetek óta dolgoztak ezen. Valamint tényleg a szülőknek a szervező munkája és több felajánlás is. És valóban itt a hivatalos fizetőeszköz az egy tallér, 300 forint, amiért lehet venni kisebb ételeket, például kis virslit, hot-dogot, kolbászkát, süteményt, teát, forró csokit.” – emelte ki Mózs Krisztián tagintézmény-vezető.

Az est bevételét a Szülői Munkaközösség ezúttal is a diákokra fordítja.

Lendvai Bianka . Keszthelyi TV

Képek