Már javítják az utakat

2011. február 15. (kedd)

A tél vége felé részben már felmérték a fagy okozta károkat a Balaton fővárosában. Megkezdődtek a javítási, kátyúzási munkálatok.

A kitartó hideg nyomait viselik a Keszthelyt behálózó utak is. A jelenség országos. A balatoni városban közel 100 km kül- és belterületi úton ellenőriz folyamatosan a Városüzemeltető Kft. A hibás útszakaszok melegaszfaltozására még várni kell – az aszfaltkeverők előreláthatóan március elejétől üzemelnek – de a város egyes pontjain már javítják az úthibákat.

A vízpart menti forgalmas Toldi utcánál a padkák szélesítése, javítása van folyamatban. A munkákhoz az újrahasznosított tört aszfaltot használják fel. Az útellenőrző csoport által kijelölt problémás szakaszokat minél előbb szeretnék kijavítani. A szakemberek szerint az önkormányzat útjai az átlagosnál jobb állapotúak. 2010. évben 21,9 M Ft volt a város által rendelkezésre bocsátott összeg, melyből a hibás szakaszokat is javíthatták. Az elmúlt években nem volt kátyú miatti kártérítési igény. Ez annak is köszönhető, ha valahol kátyú keletkezik, s azt bejelentik, a VÜZ Kft. megpróbálja a hibát azonnal javítani.

Forrás, fotó: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu