Már lehet pályázni a Bursa ösztöndíjra

2012. október 27. (szombat)

Idén is pályázhatnak a szociálisan rászoruló keszthelyi diákok a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra. Keszthely Város Önkormányzata az idei évben is három millió forintot különített el erre a célra. A korábbi évektől eltérően idén nem űrlappal, hanem elektronikus úton történik a pályázatok benyújtása, melynek határideje november 23.

A Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer keretében lehetőség nyílik állami és önkormányzati forrásokból segítséget nyújtani a szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatására.

Kustán Bence a Pannon Egyetem Georgikon Kar hallgatója. Negyedik éve pályázza meg a Bursa Hungarica ösztöndíjat lakhelye önkormányzatánál. Eddig minden évben sikerült elnyernie. Eddig havai hatezer forintot ítéltek meg neki, melyet egy összegben kap meg. A pénz szabadon felhasználható és nagy segítség jelent neki is.

A keszthelyi diákoknak és hallgatóknak már 11 éve van lehetőségük pályázni. Az önkormányzat a támogatással szeretné segíteni azokat a helyi hallgatókat, akiknek komoly anyagi terhet jelentenek a főiskolai, egyetemi tanulmányok.

A tavalyi 147 érvényes pályázatból 108 igényt tudtunk támogatni – mondta el Csótár András, az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke.
A több mint 110 pályázatból 102 „A” típusú és 6 „B” típusú pályázat. Az első kategória a már felsőfokon tanuló, az utóbbi kategória az érettségi előtt álló, de a következő tanévtől felsőfokú tanulmányokat folytatni szándékozó diákokra vonatkozik.
Az önkormányzat 2 és 4 ezer forint közötti összeget szokott megítélni, amit a megyei önkormányzat kiegészíthet, az állam pedig a végén megduplázza azt. Mindennel együtt maximum 10 ezer forint juttatást kaphat egy hallgató havonta.

A korábbi évektől eltérően idén nem űrlappal, hanem elektronikus úton történik a pályázatok benyújtása. A Bursa Hungarica ösztöndíj pályázati anyagát, illetve bővebb információkat a kormany.hu és az emet.gov.hu oldalon lehet találni.

(forrás, fotó: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)

A KESZTHELYI PÁLYÁZATI KIÍRÁS RÉSZLETEI


Kapcsolódó cikkek:
A járási hivatal kialakításáról is döntöttek (testületi összefoglaló)
Száznál is több fiatal továbbtanulását támogatja a város
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése valósult meg Keszthelyen
Csótár András az Asbóth-iskola új igazgatója