Már lehet pályázni a Keszthely Város Tortája címre

2021. május 14. (péntek)

Keszthely Város Tortájára várja a nevezéseket az önkormányzat. A város vezetése a város napja alkalmából hirdet versenyt a keszthelyi cukrászdák számára, akik egy hagyományos és egy reform tortával nevezhetnek május 31-ig. A beérkezett kreációkat egy öttagú szakmai zsűri fogja elbírálni, a győztest Keszthely Város Napján hirdetik ki.

A Magyarország Tortája verseny mintájára idén első ízben hirdeti meg az önkormányzat a Keszthely Város Tortája pályázatot. A megmérettetésre minden keszthelyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászda jelentkezhet. Minden pályázó két kategóriában, hagyományos vagy reform tortával nevezhet május 31-ig. Pályázni olyan saját recepttel lehet, amellyel más versenyen nem vettek részt és amely eddig nem volt elérhető a fogyasztók számára.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elmondta, a versenyt a közelgő város napja alkalmából hagyományteremtő és közösségépítő szándékkal hirdették meg.

„Fontosnak tartom azt, hogy méltóképpen tudjuk megünnepelni ezt a jeles alkalmat. Igaz az, hogy sajnos a veszélyhelyzet, illetve a várható szabályozások azért rányomják még olyan tekintetben a bélyegüket erre a június első hétvégéjére, hogy az eredeti tervek szerint nem lehet most még megvalósítani a különböző rendezvényeket, attrakciókat. Mindenképpen szerettünk volna egy olyan – már itt a szezon elején – rendezvénnyel, olyan programsorozattal kedveskedni az ide érkezőknek, illetve elsősorban az itt élő keszthelyi embereknek, hogy valóban nevezetes legyen mégiscsak ez az alkalom.” – tájékoztatott a polgármester.

A pályázatra beérkező kreációkat szakmai zsűri fogja elbírálni június 2-án, a nevezőknek erre az időpontra kell elkészíteni a tortákat. Az indulóknak nevezési díjat nem kell fizetniük, a jelentkezésnek tartalmaznia kell a torta fényképét, a receptet és a nevezési adatlapot. Ezeket május 31-ig kell eljuttatni a hello@keszthely.hu címre. A zsűri által kiválasztott torta Keszthely cukrászdáiban elérhető lesz a nagyközönség számára is. A győztes Keszthely Város Napján veheti át jutalmát.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8045-mar-lehet-palyazni-a-keszthely-varos-tortaja-cimre