Már tesztelhető a Hello Keszthely alkalmazás

2021. július 8. (csütörtök)

A digitális világban is folytatja a közösségépítést a keszthelyi városvezetés. Az országban elsőként alkották meg az interaktív város telefonos applikációt, a Hello Keszthelyt. Az alkalmazással a mai kor digitális elvárásainak kívánnak megfelelni és jövőbe mutató megoldásokat szeretnének alkalmazni. A tesztverzió már elérhető, ehhez várják a lakosság véleményét, élesben szeptemberben szeretnék üzembe helyezni az appot.

Ez a videó mutatja be, hogy miben segíthet a felhasználóknak a Hello Keszthely applikáció. Az alkalmazás letöltői különböző feladatokat teljesíthetnek, melyekért pontokat kapnak. Ezeket ajándéktárgyakra, a helyi vállalkozók termékeire, kedvezményekre válthatják be a játékosok, a helyiek az ingyenes parkolást is választhatják. Azonban nem csak erre szolgál majd a fejlesztés.

Az új alkalmazásról sajtótájékoztató keretében számolt be Nagy Bálint polgármester. Elmondta, az applikációnak több célja van. Egyrészt hiteles információt kell nyújtania a városról, másrészt, segítenie kell a helyi vállalkozásokat és harmadrészt, kedvezményeket kell biztosítania a felhasználóknak. A fejlesztésen több mint egy éve folyamatosan dolgoznak.

„Én azt gondolom, hogy egy nagyon jelentős, egyrészt mert az országban egyedülálló ez a fajta applikció. És ez ennél sokkal több. Nem csak egy applikációról beszélünk, hanem egy olyan új közösségi platformról, ami lehetőséget ad az embereknek arra, hogy közvetlen oda-vissza tudjanak kommunikálni. Mondhatom azt, hogy a városmarketingről, a különböző tájékoztatások, információ átadások, programlehetőségeken keresztül egészen a helyi vállalkozók támogatásán a különböző kedvezményes lehetőségek kimerítésén át egy nagyon könnyed és játékos formában fogja megszólítani a felhasználókat.”

A városban csaknem 100 interakciós pontot jelöltek ki, ahol különböző kihívásokat lehet végrehajtani. Ezek között kulturális, túrázós, sporthoz vagy például gasztronómiához köthető feladatok is szerepelnek. Mindegyik a helyi vállalkozókhoz és intézményekhez vezet el, melyekért pontokat kaphat a teljesítő. Ezeket a Pontboltban lehet elkölteni. Az alkalmazásnak közösségépítő funkciója is lesz. Például úgy is lehet pontokat gyűjteni, ha valaki egy közösségi szemétszedéshez, vagy véradáshoz csatlakozik.

„Ez az első etap. Ez egy másfél évig fog tartani mostantól számítva. Nem csak az applikációt érinti, hanem a teljes digitális megújulást. Keszthely új weboldala, a digitális parkolási rendszernek egy bizonyos részére lesz átszervezve. Vannak például olyan funkciók, hogy szemételszállítási bejelentés, a lomtalanítás bejelentés is digitális lesz, ötleteket lehet adni az önkormányzatnak digitálisan. Van olyan, hogy kátyúradar, ha valahol látunk kátyút, azt bejelenthetjük, azért is jár pont, ez egy későbbi terv.” – ismertette Tóthi Attila a Bábelhal Webstudio Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint 2-300 kihívásra szeretnék bővíteni a lehetőségek számát. Az állandóak mellett különböző ünnepekhez köthető időszaki feladatokat is szeretnének megvalósítani a fejlesztők. Az applikációnak jelenleg a tesztverziója érhető el a hellokeszthely.hu oldalról. A tesztelési időszakban várják a keszthelyiek véleményét, ötletét, kritikáját, hogy az alkalmazás minél jobban ki tudja szolgálni az igényeket. A tervek szerint szeptembertől üzemel majd élesben a fejlesztés.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8202-mar-tesztelheto-a-hello-keszthely-alkalmazas