Már várja a négylábúakat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

2023. május 23. (kedd)
KesztHelyi identitás

Megkezdte negyedik szezonját a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. Már az első napon sokan látogattak el a kedvencükkel a helyszínre. A létesítmény célja, hogy közös kikapcsolódási lehetőséget biztosíthasson embernek és állatnak egyaránt. A főszezonban több programmal is készülnek.

Leginkább a labda után csobbantak a négylábúak a nyitónapon. Élvezték a közös vízi játékot, folyamatosan ment az együtt futkározás. Most még a Balaton a legvonzóbb nekik is, de az agility pályát is kipróbálhatják a következő hónapokban a vendégek. Az időjárás is kedvezett annak, hogy gazdák és ebek közösen látogassanak el strandolni. Tony 1 éves születésnapja előtt érkezett Budapestről Keszthelyre tulajdonosaival. Ezt a helyszínt választották ki, hogy kipróbálja a vizet.

„Nagyon-nagyon tetszik. Ez a kutyus első fürdése, úgyhogy izgatottan vártuk és ahogy látjuk ő is nagyon szereti.” – osztotta meg Seres Zsófia.

Kisebb és nagyobb testű, idősebb és akár kölyökkutyákkal egyaránt lehet találkozni a helyszínen. A tapasztalatok szerint ilyenkor inkább még a külföldiek jönnek ki nagyobb számban a strandra. De természetesen a helyiek is szívesen töltik el a szabadidejüket a fürdőhelyen, miközben a kiskedvencek is jól érezhetik magukat.

„Maximálisan rengeteget vannak szabadban, naponta kétszer visszük ki őket. Nagyon vízigényesek, nagyon nagy mozgásigényük van, mivel pásztorkutyák. És a társaságot nagyon szeretik, a kutyatársaságot. És itt még soha nem volt vita a kutyák között, érdekes, pedig sok van.” – mondta el Kovalszki János.

Az ebek jó szocializációjához elengedhetetlen, hogy minél több társukkal találkozzanak, így tanulják meg a helyes viselkedési formát. Erre a bekerített helyek a legalkalmasabbak. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert 2020-ban nyitotta meg kapuit. Már ekkor több mint 10.000 látogatója volt a létesítménynek. Azóta folyamatosan növekszik ez a szám.

„A 2022-es szezonban is körülbelül 15.000 látogatót tudtunk fogadni. Én szeretném azt, hogy ezt a számot idén is tudjuk tartani. Nyilván ez sok mindennek a függvénye. De az eddigi kilátások azt mutatják, hogy azt tudjuk vállalni. Mindenkinek azt javaslom, hogyha kutyával szeretne szabadidőt együtt tölteni és együtt fürdeni, akkor látogasson meg minket.” – fogalmazott Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető.

Az előszezonban csak hétvégente van nyitva a kutyás park, június 15-től várják minden nap jó időben a vendégeket. Idén is lesznek tematikus programok, mint például a Dog Beach Fest júliusban. Emellett kisebb rendezvényekre is számíthatnak az érdeklődők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10374-mar-varja-a-negylabuakat-a-keszthelyi-kutyas-park-es-piknikkert

Képek