Március 25-ig lehet benyújtani a választáshoz kapcsolódó kérelmeket

2022. március 21. (hétfő)

Március 25-ig lehet igényelni a külképviseleti szavazást és az átjelentkezést az áprilisi országgyűlési választásokra – írja az MTI.

Azoknak a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgároknak, akik a szavazás napján külföldön tartózkodnak, a lakóhelyük szerinti jegyzőtől kell kérniük felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. Akit felvettek a külképviseleti névjegyzékbe, március 30-áig kérheti, hogy vegyék vissza a lakóhelye szerinti szavazókörbe.

Ugyancsak jövő péntek 16 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik április 3-án a lakcímük szerinti szavazókörtől eltérő helyen tartózkodnak. A kérelemnek a személyes adatokon túl tartalmaznia kell annak a településnek a megjelölését, ahol a választópolgár szavazni akar. A látássérült választópolgárok ugyancsak jövő péntekig kérhetnek Braille-írással ellátott szavazósablont.

A kérelmeket személyesen vagy levélben a választópolgár lakcíme szerinti helyi választási irodában vagy a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán lehet benyújtani.

https://tvkeszthely.hu/hirek/8959-marcius-25ig-lehet-benyujtani-a-valasztashoz-kapcsolodo-kerelmeket