Máriát köszöntötték a kórusok

2023. május 23. (kedd)
KesztHelyi identitás

Közös koncertet adtak Keszthely kórusai. A Kis Szent Teréz Kórus és a Helikon Kórus Mária köszöntő dalokkal örvendeztette meg a közönséget. Május a Szűzanya hónapja, a két csoport repertoárjában pedig rengeteg olyan mű található, mellyel őt dicsőíthetik. A program a Karmel Hangjai sorozat keretében valósult meg.

Sorra csendültek fel a Mária-énekek a Karmelita Bazilikában. Leginkább külföldi szerzők tollából származó dalokat hallhatott a közönség, de magyar alkotások is felcsendültek.

A keszthelyi illetőségű Károly Róbert által lejegyzett Ave Maria-t Varga Zsuzsa énekelte el nagy sikerrel. A zeneszerző virágcsokorral köszönte meg az előadást neki és Pusztainé Puskás Zsuzsannának, aki zongorán kísérte.

A kórusok nagyon készültek a hangversenyre. A legtöbb dalt régóta gyakorolják, de új műveket is sajátítottak el az alkalomra. A program ötlete a Kis Szent Teréz Plébánia kántorától, Németh Kristóftól származott.

„Tulajdonképpen ez azért is jön kapóra, mert mind a két kórusnak a műsorában kevés helyet tud találni, mert nincs külön alkalom arra, hogy Mária-énekeket énekeljenek és ezért gondoltam arra, hogy összehívom a karnagyokat, hogy legyen ez a májusi, ez a tavaszi időszaknak egy gyönyörűszép ajándéka, hogy a Szűzanyát megajándékozzuk egy ilyen dalcsokorral, énekcsokorral.”

A hangverseny a Karmel Hangjai című programsorozat második eseménye volt. A következő július 16-án, Karmelhegyi Boldogasszony ünnepekor lesz. Ekkor Kővári Péter orgonista és énekes szólistája látogat el Keszthelyre.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10375-mariat-koszontottek-a-korusok

Képek