Márk Mosolyáért

2021. december 15. (szerda)

600 ezer forintot gyűjtöttek össze a 3,5 éves Márk izomlazító műtétjére a jótékonysági hajvágáson. Egy keszthelyi borbélyüzlet ajánlotta fel, hogy a hajvágásért adott adománnyal segíti a cserszegtomaji családot. A dolgozókat és a családot is meglepte, hogy milyen sikere volt az akciónak.

Szinte folyamatos telítettséggel vágták a frizurát pénteken a borbélyüzletben. Bejelentkezés nélkül fogadták a vendégeket, akik tetszőleges összeget fizettek. A teljes napi bevételt jótékony célra, Márk családjának ajánlották fel.

„A feleségem révén ismerem Verát és Márkot, meg Márk történetét, láttam a közösségi médiában is ezt a felajánlást és elsőrendű feladatnak gondoltam eljönni és segíteni neki, mert az ember segít ahol tud igazából” – mondta Szabó Ádám.

A borbélyüzletben több mint 40 vendég fordult meg, nem is tudták számolni. Három széknél dolgoztak folyamatosan a borbélyok. Volt, aki nem is kért hajvágást, csak bedobta a kihelyezett gyűjtőládába az adományt. A borbélyok szerint bebizonyosodott, hogy mekkora szíve van a vendégeiknek.

„A nap végén, amikor elkezdtük összeszámolni…egyszerűen még mindig ebbe a lázban vagyok, hogy milyen ügyesek vagyunk és ezt meg tudtuk így szervezni” – nyilatkozta Fazekas Patrícia borbély.

Márk 3,5 éves, koraszülöttként, mindössze 930 grammal jött a világra. A születését követően agyvérzést kapott és központi idegrendszeri sérüléseket szenvedett. Amióta csak lehet fejlesztésekre járnak, melyek sokat javítanak a kisfiú állapotán. Egy külföldi un. Ulzibat módszer féle műtéti eljárás sokat javíthatna a mozgásfejlődésben. A két beavatkozás 3 millió forintba kerül.

A borbélyüzlet gyűjtődobozába 465 ezer forint gyűlt össze pénteken. Az alapítvány számlaszámára beérkezett összeggel együtt 600 ezer forinttal járult hozzá az akció a műtétekhez. Márk édesanyja sem számított arra, hogy ilyen sikeres lesz a kezdeményezés.

„Nem is gondoltuk volna, hogy egy ilyen összefogás ilyen nagy eredményeket tud hozni. Nagyon-nagyon köszönjük a szervezőknek, a borbélyoknak, hogy mellénk álltak és segítik a Márkot, hogy minél előrébb jussunk vele és a célunkat elérjük” – mondta Andorkó Veronika, Márk édesanyja.

Márk édesanyja elmondta, az első izomlazító műtétet jövő évre tervezik az orvosokkal. A borbélyüzletben egészen december 22-ig kinn lesz a gyűjtődoboz. A Csillagszemű Márk Mosolyáért Alapítvány számlaszámára pedig bármikor lehet utalni.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8681-mark-mosolyaert