Még a Titanic is mézeskalácsból van

2023. december 20. (szerda)
KesztHelyi identitás

Idén is pazar látvány fogadja a Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai épületébe betérőket, felépült a mézeskalács-település. A Szülői Munkaközösség, a pedagógusok és a diákok munkája ismét elkáprázat mindenkit. A közös alkotás az ünnepekre készíti fel az iskola közösségét.

Havas házak, templomok, fenyők, vonat és különböző jelenetek is láthatóak a Csány-Szendrey Iskola mézeskalács-településén. A nézelődőknek Jancsi és Juliska, valamint a gonosz boszorkány is integet. Az állatok kedvelői felfedezhetnek zsiráfot, medvét, tigrist, elefántot az állatkertben, de unikornis, sőt a lila tehén is szerepel az alkotáson. A 3. b-sek nem mindennapi jelenettel készültek. James Cameron jól ismert filmjéből, a Titanic süllyedésének pillanatát készítették el. A művön Jack és Rose is ott vannak, valamint számos mentőcsónakban lévő utas. Az ötletet az egyik diák adta, aki nagyon érdeklődik a hajó és tragédiája iránt. Mindenféle anyagból elkészítette már a makettet.

„Szeretem, meg szép volt, meg érdekel. Én is ott voltam a készítésen, és jó volt és szép.” – osztotta meg Mede Márk.

A nagy alkotás ötlete a Szülői Munkaközösségtől származik. Minden évben közösen sütik meg az édes települést. Minden osztályból külön-külön csoport készíti el a házikókat, melyeket saját maguk terveznek meg. A karácsonyi sütemény mellett babapiskótát, gumicukrot is dekorcukrot is használtak.

„Nemcsak dekoráció, hanem kiváló alkalom arra, hogy közösséget építsünk a családokkal. Családtagok, osztályközösségek, szakkörök fogtak össze és már ősszel elkezdődik az ötletgyűjtés, a kutakodás, hogy idén vajon mi az, ami az asztalra fog kerülni.” – mondta el Kozma Bernadett pedagógus.

A meseország ebben az évben a Csillagszóró házi verseny alkotásaival egészült ki. A háttérben látható manóházakat is a tanulók készítették el.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek