Még lehet szavazni az Év Honlapjára, keszthelyiek is érdekeltek

2021. november 19. (péntek)

Több keszthelyi intézmény is indul az Év Honlapja megmérettetésen. Versenyben van a Balatoni Múzeum, a VSZK és a Hello Keszthely applikáció is. A megmérettetésre idén rekordszámú nevezés érkezett. A szakmai zsűri már megkezdte a pályázatok értékelését. A versenyzők emellett részt vesznek a közönségszavazáson is, mely november 20-ig tart.

A Balatoni Múzeum 2018-ban készíttette el új honlapját. Azóta folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre átláthatóbb, informatívabb és szebb weboldallal rendelkezzenek. E mellett párhuzamosan egy applikációt is elindítottak, amely nemzetközi példákon is alapul. Ennek a korszerűsítése is folyamatosan zajlik. A Balatoni Múzeum munkatársai úgy érezték, elérkeztek arra a szintre, hogy megmérettessék magukat, a kultúra és a turizmus kategóriákban indultak el az Év Honlapja pályázaton.

„A hozzánk érkező vendégek itt magában a múzeumban is érzékelhetik, hogy van egy korszerű technológia, technika mögöttünk, mivel az applikáció a kiállításhoz kötődik. Különféle olyan érzékelőket helyeztünk el a kiállításban, amellyel játszani lehet, amellyel az audio guide működik, amellyel újabb és újabb információkat tudhatunk meg a kiállításról. Tehát a kettő párhuzamosan együtt egy háttérplatformon, egy admin felületről kezelhető. Tehát meglehetősen korszerű felületet sikerült összehoznunk.” – mondta el Németh Péter igazgató.

A Balatoni Múzeum mellett az applikáció kategóriában szerepel a Hello Keszthely alkalmazás is. Oktatás kategóriában a Keszthelyi VSZK honlapja is megtalálható. Az elmúlt években folyamatosan újították weboldalukat, melyen a leendőbeli, a jelenlegi és az öregdiákok is találhatnak információt, képeket. Az intézmény a fenntartó javaslatára indul a megmérettetésen.

„Nem magunkat jelöltük, hanem a fenntartónk, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum jelölte az intézményt. Ő megnézte a hozzá tartozó intézményeknek a holnapjait, és úgy látta, hogy a Keszthelyi VSZK-nak a holnapja olyan minőségben és megjelenésben és tartalomban is olyan, amelyiket elindítja ezen a pályázaton.” – ismertette Fisli István igazgató.

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat 20. alkalommal hirdette meg a digitális megmérettetést. 28 kategóriában nevezhettek a versenyzők. Idén 331 pályázat érkezett be, melyek kiértékelését megkezdte már a szakmai zsűri. November 20-ig tart a közönségszavazás, a voksokat https://tvkeszthely.hu/hirek/8610-meg-lehet-szavazni-az-ev-honlapjara-keszthelyiek-is-erdekeltek