Megbecsülés a szolgálatot teljesítőknek

2022. január 4. (kedd)

A szilveszter éjszaka szolgálatot teljesítőknek mondott köszönetet Nagy Bálint, Dósa Zsolt és Csótár András. Keszthely elöljárói pezsgőt és hidegtálat vittek a mentőknek, rendőröknek és tűzoltóknak. A hagyományos eseményen elhangzott, 2021-ben is jelentős többletfeladat hárult a szolgálatot teljesítőkre, de a keszthelyiek sikeresen állták a sarat.

Elsőként a Keszthelyi Mentőállomás dolgozóinak mondott köszönetet Keszthely polgármestere és a képviselő-testület tagjai. Nagy Bálint, Dósa Zsolt és Csótár András a hagyományoknak megfelelően pezsgővel és hidegtállal kívántak boldog új évet a szolgálatot teljesítőknek. A város elöljárói hangsúlyozták, 2021-ben is jelentősen több feladat hárult a mentőkre a járvány miatt, mint azelőtt.

A mentőket követően a tűzoltóállomáson mondtak köszönetet az elöljárók. A keszthelyi állomány szolgálatban lévő tagjai az autók előtt fogadták a polgármestert és a képviselőket. A lánglovagok elmondták, nagyon sokat jelent nekik, hogy az önkormányzat ilyen módon is megbecsüli őket.

„Mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy hagyományosan a polgármester mindig meglátogat minket, most nyilván a képviselő-testület tagjaival. Én azt gondolom, hogy mindenki nagyon büszke erre, jól esik a köszönet.” – tájékoztatott Laczikó Károly, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A rendőrségen nem csak a helyi kapitányság állománya sorakozott fel, hanem a megyei rendőrfőkapitány is jelen volt. Az egyenruhások tiszteletadással fogadták Keszthely polgármesterét, aki nem csak az év utolsó napjának szolgálatáért, hanem az egész éves munkáért mondott köszönetet.

„Azoknak az embereknek, akik folyamatosan, egész évben, hivatásszerűen dolgoznak azért, hogy az itt élő, Keszthelyen és a térségben élő embereknek jobb legyen az élete, biztonságosabb legyen az élete, illetve, ha ne adj’ Isten bajba kerülnek, akkor kéznél legyen a segítség, fontosnak tartom azt, hogy jelképesen, ilyenkor megköszönjük. Fontos azért megemlíteni, hogy nagyon sokan vannak különböző ágazatok, tehát a szociális ágazatoktól különböző szolgáltatókig lehetne sorolni azokat, akik ilyenkor szilveszter éjszaka is dolgoznak, és azért dolgoznak, hogy mi nyugodtan lehessünk az éjszaka során is.” – emelte ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Dr. Vereckei Csaba már a tavalyi évben is üdvözölte ezt a keszthelyi hagyományt. Hozzátette, ez a gesztus keretbe foglalja az egész évet és erősíti a rendőrség pozitív megbecsülését is. Kiemelte, a keszthelyiek nagyon eredményesek voltak 2021-ben, ezért is számít sokat ez a gesztus.

„Az év közben pedig azért nagyjából mindennel találkoztunk. A balatoni szezonnak az irányítói mi voltunk, hiszen a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkáját mi irányítottuk. Azért visszaállt a turistaforgalom is, a turisztikai szezon elég erősre sikerült. Nagyjából mindig történt valami, ami elfoglaltságot adott nekünk, de a jó hír ebben az egészben az, hogy minden problémára megoldást találtunk, minden egyes súlyosabb, a köznyugalmat megzavaró bűncselekmény elkövetőjét felderítettük, elfogtuk.” – tájékoztatott Zala megye rendőrfőkapitánya.

A hagyományokhoz híven a rendőrök idén is a megkülönböztető jelzések bekapcsolásával mondtak köszönetet Nagy Bálint polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak munkájuk elismeréséért.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8718-megbecsules-a-szolgalatot-teljesitoknek