Megemlékező szentmise Keszthely Város Napján

2020. június 6. (szombat)

Keszthelyen is úgy tervezték, hogy idén is tartalmas, szórakoztató és megemlékező programmal lesz Város Napja. Sajnos az elmúlt hónapok eseményei, a Koronavírus átírta a program naptárokat is. Június 6-n mégsem maradt el a városnapi megemlékezés.

Június 6-n reggel fél 10-kor, Keszthelyen, a Városháza előtti téren a 379. sz. Feltámadás Cserkészcsapat tagjai felhúzták a lobogókat. Az ünnepélyes zászlófelvonással, megkezdődött a város napi megemlékezés.

„Tény az,hogy a vírus helyzet, a koronavírus helyzet az mindannyiunknak az életét, mindannyiunknak a terveit felülírta. Nagyon sok olyan rendezvényünk volt, sőt mondhatom, hogy a legtöbb rendezvényünket nem is tudtuk megtartani. Nyilván voltak olyan megemlékezések, amiket nem lehet elhalasztani. A Város Napja, a város születésnapja is egy olyan alkalom, amit nem lehet nem megtartani, megünnepelni. Úgyhogy a körülményekhez igazodva az idei évben Város Napja alkalmával, egy ökumenikus istentisztelettel ünnepeljük meg a várost és a megszokott rendezvényeket, a megszokott forgatagot pedig egy későbbi időpontban fogjuk a terveink szerint megtartani.”- mondta el Nagy Bálint polgármester.

A 2020 évi kitüntetések átadása is elmaradt.

„Mindig a Város Napján szokták a kitüntetéseket átvenni a kitüntetettek,most az idei évben annyiban rendhagyó ebben a tekintetben is, hogy idén nem a megszokott városnapi kitüntetéseket fogjuk kiosztani, hanem egy rendeletben- a képviselőtestület tagjaival egyeztetve- úgy határoztam, hogy az idei évben arra kértünk és arra kérünk javaslatokat, akik a járvány helyzetben, akár a munkájukon felül is nagyon jelentősen teljesítettek. Hála a jó Istennek szép számmal vannak Keszthelyen akár civilek, akár szervezettebb formában akik a munkájuk kapcsán is nagyon sokat tettek az elmúlt hónapokban a keszthelyi emberekért.”- adott tájékoztatást a város polgármestere.

Ez már a Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébánia templom,ahol jelenlévők az ökomenikus szentmisén együtt emlékeztek arra, hogy 1943 június 3-n, a II.Világháború leggyötrelmesebb évében, Jézus szívének oltalmába ajánlották a várost. Az ünnepi szentmisén hallhatta az ünneplő közönség ismét, a még 2010-ben, a Város Napjára íródott kórusművet, a Keszthelyi Misét a Salve Regina Kórus előadásában C.Tóth Zoltán szerző és karnagy vezetésével. A Város Napján a megemlékező szentmisét követően megkoszorúzták a templom falán található emléktáblát,mely hirdeti,hogy Keszthely 77 éve Jézus szíve oltalma alatt áll.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7143-megemlekezo-szentmise-keszthely-varos-napjan