Megérkezett Keszthelyre Máté Bence vándorkiállítása

2019. július 12. (péntek)

A világhírű természetfotós szabadtéri tárlatának a Festetics-kastély parkja ad otthont augusztus 4-ig. Szombaton, július 13-án nyitják meg a fotós életművét bemutató kiállítást, természetesen maga Máté Bence is jelen lesz az eseményen.
Kedden, késő délután érkezett meg a kastély parkjába a kiállítást szállító kamion. A speciális paravánokat egy nagyteljesítményű munkagéppel emelték le a platóról. A teljes installáció súlya 23,5 tonna. Máté Bence szabadtéri kiállítása március óta járja hazánkat. 333 négyzetméter üvegfelületen 623 fotót tekinthetnek meg a látogatók a világhírű természetfotós jóvoltából. A Helikon Kastélymúzeum vezetésének több éves kapcsolata van Máté Bencével. Ennek köszönhető, hogy az egyedülálló tárlat Keszthelyen is látható. Az alkotásokat 70 ezer darab led lámpával, hátulról világítják meg, így sötétben is páratlan látványt nyújtanak.

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója: „Mindenkit szeretettel várunk szombat 20 óra 20 perckor a megnyitóra, ahol Máté Bencével is lehet személyesen találkozni. Gundel-Takács Gábor és én fogjuk megnyitni magát a kiállítást. Ez a kiállítás már most is úgy gondolom, hogy szép, viszont akkor az esti fényekben pompázva különleges élmény lesz.”

A Máté Bence életművét bemutató nagyszabású kültéri kiállítás augusztus 4-ig látható Keszthelyen. Ekkor egy előadást is tart a természetfotós a kastélyparkban. A helyszínt biztosító városok és a támogatók – köztük a Helikon Kastélymúzeum – segítségének köszönhetően a kiállítás látogatása ingyenes.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6206-megerkezett-keszthelyre-mate-bence-vandorkiallitasa?fbclid=IwAR2qtMrUw-pAxpGyzT6AkvAdSmOsXLPBwepEBZ9tBtKnnRJDr1_2xHJH2qQ