Megérkeztek a tankönyvek

2023. augusztus 3. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból kedden. A Csány-Szendrey Általános Iskola az elsők között kapta meg a szállítmányt. A pedagógusok a következő napokban szortírozzák a könyveket, hogy a tanítás első napján mindenki megkaphassa az oktatási csomagot.

Délelőtt 9 órakor érkezett meg a teherautó a Fodor utcai intézményhez. Három raklapnyi tankönyvet szállított ide. A gépjárműből az udvarra pakolták a csomagokat, majd onnan diákok, illetve az intézmény dolgozói segítségével vontatták a folyosóra azokat. Az elsőtől nyolcadik osztályosig minden gyermeknek hoztak könyveket. Reál és humán tantárgyak oktatási eszközei, nyelvi könyvek mind-mind találhatóak a raklapokon. Elsőként azt kellett ellenőrizni, hogy minden megrendelt tétel megérkezett-e.

„A következő napok feladatai pedig az lesz, hogy tanulónként szét kell válogatni a tankönyveket. Utána jön az iskolai könyvtárosunk, aki leltározza a tartós tankönyveket. És így mivel mi az elsők között vagyunk országos szinten, akik megkapták így augusztus elején a tankönyvet, így bőven van időnk beleltározni, szétválogatni, hogy a gyerekek első tanítási nap megkaphassák.” – mondta el Ángyánné Oláh Zsuzsanna pedagógus.

A Csány-Szendrey Általános Iskola két intézményében több mint 760 diák kezdi meg a következő tanévet szeptemberben, mintegy 8000 könyvet kell tételesen szétválogatnia a felelősöknek. Az oktatási intézményeknek augusztus 21-től adhatnak le pótrendeléseket, amelyeket szeptember 15-ig fogad a Kello, a kiszállítás szeptember második felétől kezdődik.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek