Meggyújtották a negyedik gyertyát is

2015. december 22. (kedd)

Idén is a betlehemi lánggal gyújtották meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját Keszthelyen. Az összegyűlteket Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte, majd Tál Zoltán plébános mondta el adventi gondolatait, és a gyertyagyújtás után megáldotta a felújított polgármesteri hivatal épületét és a templom új pilléreit. Az adventi programsorozatot a hagyományos nagyik karácsonya zárta.

Advent negyedik vasárnapján gitárszóval csalogatták az ünnepvárókat a sétálóutcára. A hideg ellenére sokan eljöttek, hogy megnézzék a negyedik gyertya meggyújtását. Elsőként Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és mondta el ünnepi beszédét.

Tál Zoltán a Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom plébánosa beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepvárás idején rendkívül fontos, hogy figyelemmel, odaadással forduljunk egymás felé, és megtanuljunk megbocsátani és bocsánatot kérni. Ezt követően a betlehemi lánggal meggyújtotta a negyedik gyertyát az adventi koszorún. Idén is lehetősége volt mindenkinek arra, hogy vigyen a lángból otthonába vagy szeretteinek.

A gyertyagyújtás után sor került az felújított polgármesteri hivatal és a templom új pilléreinek megáldására.

Ezt követően pedig elkezdődött Nagyik karácsonya, melyen a Hevesi Sándor Színház színészeinek előadása várta a Balaton Színházban az ünneplőket. A rendezvényen ünnepi dallamok, filmslágerek és a régmúltat idéző operettek csendültek fel. Keszthelyen minden adventi vasárnapon a gyertyagyújtást követően programokkal várták a jelenlévőket. Az ünnepvárás méltó zárása volt az idén is nagy sikert aratott Nagyik karácsonya.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)