Megírták a matematika érettségit a diákok

2023. május 9. (kedd)

A matematika írásbelikkel folytatódott az érettségi. Az iskolák megbízottjai ezúttal is reggel vették át a feladatsorokat.

¾ 8 és 8 óra között érkeztek a középiskolák pedagógusai, hogy elszállítsák a matek érettségi tételeket a lezárt dobozokban. A feladatlapokat minden évben nagyon szigorúan kezelik, a dobozokat csak közvetlenül a vizsga megkezdése előtt lehet kibontani. A diákok már túl vannak a magyar érettségin, a többség úgy vélekedik, hogy nem volt nehéz. A matematikától sokan félnek, a Vajda János Gimnázium azonban erős a reál tantárgyakban, itt jellemzően nem szokott problémát okozni a megmérettetés. Az intézményben nagyon sokan vállalkoztak az emelt szintű érettségire is.

„95 végzősünk van összesen, ők 144 emelt szintű érettségit fognak tenni az idén, tehát ez egy nagyon magas szám, a tavalyi évhez képest ez tízzel magasabb. Középszinten pedig 95-en fognak a különböző érettségi tantárgyból érettségizni, úgyhogy összesen 609 középszintű érettségit fogunk bonyolítani az idén, ez egy nagyon szép szám.” – tájékoztatott Varga Sz. Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10333-megirtak-a-matematika-erettsegit-a-diakok

Képek