Megkezdődik az életveszélyes vadgesztenyefák kivágása

2015. február 24. (kedd)

Tizenhat olyan vadgesztenyefa van Keszthely helyi jelentőségű természetvédelmi területein, melyek életveszélyes állapotúak. Ezek kivágását a felmérések és a szükséges engedély birtokában március másodikán kezdi meg a Gazdasági Ellátó Szervezet.

Hévíz város jegyzője mint első fokon eljáró természetvédelmi hatóság a részletes szakértői jelentés ismeretében engedélyezte összesen tizenhat – a Bercsényi utcában tíz, az Erzsébet királyné útján és a Szent Miklós utcában három-három – elöregedett, életveszélyes fa kivágását. Ezt követően a gesztenyefák szakszerű pótlását is elvégzik többször iskolázott egyedek kiültetésével.

A Gazdasági Ellátó Szervezet kéri a keszthelyi lakosság türelmét és fokozott figyelmét az érintett útszakaszokon március első heteiben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. fenntartásában lévő további negyvenöt veszélyes keszthelyi gesztenyefa kivágása is – melyről novemberben tartott lakossági fórumot Keszthely város jegyzője – hamarosan megkezdődik. Ennek munkálatait a közútfenntartó végzi majd.