Megkezdődött a lomtalanítás

2018. szeptember 25. (kedd)

Megkezdődött a lomtalanítás Keszthelyen. Az első hétvégén 75 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a HUSZ Kft. munkatársai. Újdonság, hogy az idei évben 5 szombaton át szedik a lomot városszerte, és a lakótelepeken konténereket is kihelyeznek a nagyobb bútorok összegyűjtésére. A hulladékszállító cég képviselői kérik a lakosságot, hogy a lomot legkésőbb szombaton reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé.
„Arra kérném a tisztelt lakókat, hogy a lomhulladékot becsomagolva, dobozokba, zsákokba elhelyezve tegyék ki a közterületre.” – fogalmazott Kőrös László. A HUSZ Kft. ügyvezetője felhívta a figyelmet arra, azzal, hogy a lakosság becsomagolva teszi ki a lomot az utcára, a hulladékgyűjtők munkájának a hatékonyságához járul hozzá. Az őszi lomtalanítás szeptember 15-én kezdődött Keszthelyen, és az elmúlt évekhez hasonlóan idén is van olyan hulladék, amit nem lehet kihelyezni.

„Figyeljünk arra, hogy olyan hulladék kerüljön ki a közterületre, ami a lom kategóriába tartozik. Ez pedig az a nagyméretű hulladék, ami a háztartásokban hulladékként keletkezik: szőnyeg, ruhanemű, bútorok, egyebek, kerti bútorok, ezek mehetnek a lomba, de elektronikai hulladék, építési törmelék – beleértve a nyílászárókat – veszélyes hulladékok, ezek nem kerülhetnek ki az utcára most.” – tájékoztatott Kőrös László.

Múlt szombaton Kertvárosban és az északi városrészében gyűjtötték a lomot. Az ügyvezető tapasztalatai szerint zökkenőmentesen zajlottak a munkálatok, bár még mindig sok elektronikai hulladék kerül az utcára. A HUSZ Kft. az idei évtől az eddigi három alkalom helyet öt szombaton át gyűjti a lomot városszerte. Emellett még egy újdonságot is bevezettek.

„Lakótelepes övezetekben konténereket is kihelyezünk majd a lakók számára. Azt kérjük, hogy ezekbe elsősorban nagyobb darab bútorokat, olyan nagy, fizikailag nehezen összetörhető, a kukás kocsik által nehezen összeroppantható dolgokat tegyenek bele, amivel pont az a célunk, hogy kíméljük a hulladékgyűjtő gépjárműveket.” – tette hozzá az ügyvezető.

A konténereket már csütörtökön délelőtt kihelyezték a HUSZ Kft. munkatársai. A Vaszary Kolos utca környékén 8 darab 7 és 5 köbméteres konténerbe lehet gyűjteni a lomot. Fontos, hogy a lomtalanítás során az autógumikat is ki lehet tenni, jól elkülönítve a többi hulladéktól. A rendőrség tájékoztatása szerint a lomtalanítási napokon fokozott figyelmet fordítanak a közbiztonságra. A lomtalanítási időpontokról a HUSZ Kft. honlapján lehet tájékozódni.

Regman Karola – Keszthelyi TV

http://tvkeszthely.hu/hirek/9099/megkezdodott-a-lomtalanitas/