Megkezdődött a zeneiskola belső felújítása

2023. január 13. (péntek)
KesztHelyi identitás

Felújítják a Festetics György Zeneiskola belső tereit. A külső helyreállítási munkák már befejeződtek, most a nagytermet festik. A zenepalánták ezt a tanévet várhatóan még ideiglenes helyükön fejezik be, bíznak abban, hogy szeptembertől már a felújított épületben kezdik meg a tanulást.

Decemberben kezdődött meg a zeneiskola nagytermének festése. A padlót is felszedték és a rögzített ülőhelyek is kikerültek innen. Az intézményben közel négy évtizede nem történt felújítás, így nagy munka vár a szakemberekre. A teljes helyreállítás kapcsán a színpad is változni fog, ez is kap majd egy külső borítást. A padozatot is kicserélik, valamint hordozható székeket vásárolnak. Ezzel is a teret szeretnék megnagyobbítani. A vezetőség álma ugyanis az, hogy Keszthely egy új koncertteremmel gazdagodjon, amit a későbbiekben bárki használhat majd.

„Ez egy igazi közösségi tere az intézménynek. Nagyon szeretnénk majd itt koncerteket rendezni, különböző rendezvényeket tartani, úgyhogy nagyon örülünk neki, hogy ez megújul. Hiszen nem minden zeneiskola büszkélkedhet majd ilyen csodálatos és esztétikus koncertteremmel. Egy szép nagy színpadunk lesz, egy nagy közösségi tér, úgyhogy nagyon várjuk és szeretnénk minél több rendezvénnyel, koncerttel, tartalommal megtölteni.” – mondta el Babos Lajos igazgató.

A zeneiskola energetikai korszerűsítésére az önkormányzat nyert támogatást. A felújítás összköltsége nettó 115 millió forint volt. Ebből az épület teljes külső szigetelést kapott, cserélték a nyílászárókat és 23 napelem modul is felkerült az épület tetejére. A belső munkálatokat a Nagykanizsai Tankerületi Központ támogatja, de baráti körök is hozzájárultak ehhez. Az önkormányzat pedig várhatóan a bútorok cseréjét biztosítja.

„A zeneiskola nagyon fontos Keszthely életében. Büszkék vagyunk arra, hogy Keszthely alapvetően kulturális város, nagyon fontos a kultúra szerepe, rengetegen szeretik a zenét, minden formáját. És ahhoz, hogy itt ennyi ember tud beszélni, ahhoz a zeneiskolának mindig meghatározó szerepe volt és így ráadásul sokkal szebb környezetben tudnak tanulni.” – fogalmazott Manninger Jenő polgármester.

Az intézményben sok terem van, várhatóan nyár környékén tudnak végezni a szakemberek a belső felújítással. A zeneiskola óráit ideiglenesen a Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagintézményében helyezték át. A tervek szerint azonban a 2023/24-es tanévet már a felújított épületben szeretnék kezdeni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9956-megkezdodott-a-zeneiskola-belso-felujitasa

Képek