Megkezdődött az előszezon a kutyás parkban

2021. május 18. (kedd)

Elkezdődött a szezon a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben. A nyitóhétvégén a törzsvendégek mellett új látogatók is érkeztek a helyszínre. A tavalyi sikerévet idén is szeretnék megismételni, bővült a terasz és programokkal is készülnek az üzemeltetők.

Luna és gazdája törzsvendégnek számítanak a Kutyás parkban. Alig várták már, hogy jöhessenek és találkozzanak a többiekkel, valamint, hogy víz közelben lehessenek. A kutya kölyökkorától kezdve itt szocializálódott, nagy a mozgásigénye, a körbekerített parkban biztonságos keretek között futhatta ki magát. De nem ő volt az egyetlen, aki szívesen rohant be a vízbe a játéka után. Sőt, olyan kutyus is akadt, aki most ismerkedett a vízzel. Pablo pár hónapos, az agility pálya teljesítését is most tanulja. Gazdáival Budapestről érkeztek Keszthelyre a hétvégére, hogy kicsit kikapcsolódjanak, valamint azért, hogy a kölyökkutya megtapasztalja azt, hogy milyen a nagyobb ebekkel találkozni.

„Jó idő van. És találtuk az interneten, hogy van ez a jó kis kutyás hely víz közelben, úgyhogy ez nagyon izgalmas lehet a kutyánknak. Ő egy nagyon fiatal kutya 4-5 hónapos, úgyhogy most kezdi ismerni ezt a másokkal barátkozó – bemegyünk a vízbe helyzetet. Úgyhogy egy nagyon izgalmas hely, örülünk, hogy megtaláltuk a helyet.” – mondta el Márkusz Tibor.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert tavaly nyitotta meg kapuit. Sokan látogattak el a helyszínre, sikeres szezont zártak az üzemeltetők,. Ezt idén is szeretnék megismételni. Jelenleg még védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük az ide betérőknek, ám várhatóan ez a későbbiekben nem lesz szükséges.

„Azt tudjuk ígérni, amit tavaly is ígértünk, egy fantasztikus hangulatot, nagyon jó kikapcsolódást és hát szeretnénk majd rendezvényeket, aktivitásokat is szervezni, amint a helyzet is ezt megengedi. És hát természetesen nem csak szezonban, hanem szezon után is szeretnénk még különböző programokat szervezni.” – osztotta meg Sziládi-Kovács Tibor a park üzemeltetője.

A tavalyi évhez képest fejlesztések is történtek a helyszínen, hogy még több és színvonalasabb szolgáltatást nyújthassanak a látogatóknak és a kutyáknak egyaránt. Ezekre igény is volt, így fontosnak tartották az üzemeltetők, hogy megvalósítsák az elképzeléseket.

„Idén egyébként bővítettük a szolgáltatásainkat. Mind a vendéglátóegységet, mind pedig egy külön kis elkerített részt építettünk kutyusoknak, amit külön ki lehet bérelni. Tehát olyan kutyák, akik kevésbé szocializáltak ott nyugodtan tudnak lenni. Emellett a kutya játszóteret is folyamatosan fejlesztjük és a piknikkert befogadóképességét is növeltük.”

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertbe továbbra is csak oltott, féregtelenített és jól szocializált kutyákat engednek be az üzemeltetők. A belépőjegy 300 forint, a kutyáknak pedig 200. A begyűlt összeget a park minőségének fenntartására fordítják. A helyszín természetesen kutya nélkül is látogatható. A programokról bővebben közösségi oldalukon osztanak meg információkat az üzemeltetők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8052-megkezdodott-az-eloszezon-a-kutyas-parkban