Megkezdődött a turisztikai szezon

2009. május 4. (hétfő)

A Balaton partján, a helyi majális részeként tartották az idei keszthelyi évadnyitót, mintegy kétszáz érdeklődő, világi és egyházi méltóságok részvételével.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere szólt a munka ünnepének eredetéről, és a térség turisztikai érdekeiről. Reményét fejezte ki, hogy az üdülési csekk továbbra is „érintetlen”, vagyis adózatlan marad, a szentkirályszabadjai reptérfejlesztési program támogatása nem megy a sármelléki repülőtér rovására, továbbá a város három strandja az idén is elnyeri a kiváló minősítést.
Manninger Jenő, Fideszes országgyűlési képviselő, a zalai közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy pont öt évvel ezelőtt csatlakozott Magyarország az unióhoz, ahol jelenleg a sereghajtók közé tartozik. A térség több régi, fontos fejlesztési tervét is felsorolta, számítva az unió támogatására a megvalósításukhoz.
Suchman Tamás hangsúlyozta, ellenzék és kormánypártok között teljes az egyetértés abban, hogy fejleszteni kell a Balatont. Megemlítette a Balaton vízvédelmét szolgáló, 7,2 milliárd forintos kis-Balatoni projektet; a hévízi gyógy-létesítmény fejlesztés 1,5 milliárdos támogatását; Hévíz és Keszthely városközpont-rehabilitációs programját. A térségben megvalósuló fejlesztések az önrésszel és a támogatással együtt meghaladják a 20 milliárd forintos nagyságrendet.

Az ünnepség után a résztvevők a Helka fedélzetére szálltak, hogy megkoszorúzzák a Balatont. Néhány száz méterre eltávolodva a parttól, a hajókürt jelezte, amikor Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő, a közgyűlés elnöke a jó szezon reményében vízbe dobta a virágfonatot.

(forrás: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)