Megkezdte munkáját a Kábítószer Egyeztető Fórum

2015. január 22. (csütörtök)

Idei első ülését tartotta Keszthelyen a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum január 20-án. Az ülésen meghatározták az éves feladatokat.

2015. évben első ülését január 20-án tartotta a keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Az ülésen a pályázati referens, Krupla Marcell ismertette az előző év második félévében elvégzett feladatokat. A pályázatok megvalósítási feladatai mellett határozták meg az éves feladatokat.

Dr. Boldizsár Erzsébet elnök elmondta, hogy a veszélyeztetett koroszályokra továbbra is oda kell figyelni. Sajnos már 13 éves korban jelentkeznek problémák. Csak szülői és intézményi együttműködéssel oldható meg a kábítószer kérdésében a prevenció. A oktatási intézmények időben felismerték a megelőzés fontosságát, s elsődleges az együttműködésük.

A keszthelyi képviselő-testület még 2014. decemberébe elfogadta a drogstratégiát. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a következő hetekben rizikófaktoros felméréseket végez az érintett korosztályú általános és középiskolások körében valamint prevenciós és önismereti tréningeket tart.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)