Megmenekül a kisposta!

2022. december 15. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Az önkormányzat hozzájárul a Fodor utcai posta működéshez, melyhez csütörtökön módosították is a költségvetést. A decemberi testületi ülésen két keszthelyi intézmény vezetői beosztásáról is döntöttek. A városvezetés már most különített el forrásokat útfelújításokra és rendezvényekre.

Megoldás születhet a bezárt keszthelyi posták ügyében. Manninger Jenő tárgyalt a posta vezetőivel, akik hozzájárultak, hogy az egyik létesítmény tovább működjön, ha a város hozzájárul az üzemeltetési költségekhez. Ez évi 22 millió forintot jelent. A városvezetés a Fodor utcai kispostát kívánja fenntartani, a Csapás úti, 2-es posta helyett pedig postapartnert keresnek.

Manninger Jenő polgármester:  „Ott azt a megoldást fogjuk támogatni, hogy valamelyik bolt a környéken a postaszolgáltatásokat is biztosítsa. Erre lehetőség van. Úgy látjuk, hogy ezzel jelentős mértékben meg tudjuk oldani ezt a problémát. Összefoglalva azt tudom mondani, hogy az önkormányzat anyagi áldozatot is vállal azért, hogy a posta szolgáltatások ne sérüljenek olyan nagy mértékben Keszthely városában.”

Az ülésen döntés született arról is, hogy 40 millió forint összeggel felújítási keretet hozott létre a testület a Kiskeszthely és Kertváros úthálózat felújítására. Ugyancsak forrást biztosít a város a Keszthelyfestre. A nagyobb fellépők szerződtetése már aktuális, ezért 20 millió forintot adnak most erre a célra.A rendezvénnyel részt vesznek az Európa Kulturális Fővárosa Programban, így pályázati forrásból ezt az összeget visszapótolhatják a költségvetésbe.

Az idei utolsó soros ülésen személyi döntéseket is hoztak. A Goldmark Károly Művelődési Központ és a Keszthelyi TV megbízott vezetőinek is lejár év végével a megbízatása, ezért új igazgatót, illetve ügyvezetőt neveztek ki. A művelődési intézményt Stadler Tímea Kinga fogja irányítani, ő korábban is a központban dolgozott. Az új igazgató a Goldmark mellett a hozzácsatolt könyvtárat is vezeti majd. A Keszthelyi Televízió ügyvezetője január elsejétől Podlovics Péter, aki egyedüli pályázó volt. A képviselők arról is tárgyaltak, hogy több helyen, köztük a Fejér György Városi Könyvtárnál is plusz forrást kellett biztosítani rezsiköltségére.Sportolói elismerések adományozásáról is tárgyaltak, a díjakat a sportgálán adják át.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9886-megmenekul-a-kisposta

Képek