Megnyílt a bűnmegelőzési iroda

2013. július 5. (péntek)

Idén is megnyílt a nyári bűnmegelőzési iroda Keszthelyen. Az önkormányzat a Keszthelyi Rendőrkapitányság szakmai vezetésével működteti az irodát a turisztikai szezonban nyolc héten át. Az előző évek tapasztalatai alapján a diákok munkája hasznos mind a turisták és az itt élők számára is. Idén összesen 32 diák vállalta az önkéntes munkát.

Figyelemfelhívó szórólapokat osztogatnak a strandolóknak a bűnmegelőzési irodában dolgozó diákok. A lapokat nem csak személyesen adják át, a szabadon hagyott értékekre is kihelyezik, felhívva így a strandoló figyelmét a különböző bűncselekmények veszélyekre.
A keszthelyi Zrubecz Krisztina már nem először vesz részt az iroda munkájában.

A diákok nem csak a keszthelyi strandokon, hanem a városban és a parkolókban is tesznek a bűnmegelőzésért, itt szintén szórólapokkal hívják fel a figyelmet a veszélyekre, illetve, ha autóban hagyott értéket találnak, akkor értesítik a sofőrt arról.

Hogy a diákok az egész városba mobilan el tudjanak jutni a már meglévő két kerékpár és egy robogó mellé egy áruházlánc felajánlott még két kerékpárt, ezekkel könnyen megközelíthetik a többi strandot, illetve gyorsan eljuthatnak a város többi pontjára. A munka és a kommunikáció segítése érdekében két mobiltelefont is átvehetett Horváth István keszthelyi kapitányságvezető Szukics Ferenc helyettes megyei főkapitánytól az iroda megnyitóján.
A diákok egy felkészítő tábor keretében sajátították el a bűnmegelőzési ismereteket.

Az idei évben az önkormányzat 1,5 millió forintot fordított az iroda működtetésére, illetve a 32 diák felkészítő táborára. Ruzsics Ferenc polgármester elmondása szerint nagyon jók a visszajelzések az irodával kapcsolatban.

Az iroda egészen augusztus végéig fog működni, minden nap 10-18 óráig, de igazodni fog a nagyobb rendezvényekhez is.
Egy nap 4 diák fog járőrözni és egy fő lesz az irodában, ahol nem csak bűnmegelőzési tanácsokat, hanem akár több nyelven turista információkat is tudnak nyújtani az ide látogatóknak.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)