Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda

2017. július 6. (csütörtök)

Huszonkilenc diák segíti a rendőrség munkáját

Huszonkilenc diák segíti a rendőrség munkáját a turisztikai szezonban július 3-tól a Bűnmegelőzési Irodában Keszthelyen. A biztonságot és a vendégek eligazodását segítő iroda tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Balaton parton.Tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a nyári Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen. Korábban a strand bejáratánál találkozhattak a fiatalokkal az érdeklődők. Második éve az Energia téren működik az iroda, naponta 10-18 óra között.

Az irodát a 2017.évi szezonra Nagy László r.ezredes, a megyei bűnügyi rendőr-főkapitány helyettes ,Ruzsics Ferenc Keszthely polgármestere és Dr. Horváth István keszthelyi kapitányságvezető nyitotta meg.

A július 3-tól hét héten át rendőri irányítással működő irodában 29 diák dolgozik. Mindannyian egyhetes felkészítő tábort követően állhattak munkába. Szórólapokkal hívják fel a bűnmegelőzésre a figyelmet, információt adnak a vendégeknek. Kerékpáros jelenlétükkel is fokozzák a biztonságot a strandokon, bevásárló centrumok parkolóiban. Figyelmeztetik az autótulajdonosokat a gépkocsiban hagyott értékekre, az esetleges felelőtlen embereket arra,hogy sem gyermek, sem állat nem hagyható a bezárt járműben. Továbbá felhívják a figyelmet azokra a veszélyes helyzetekre amikor könnyen bűncselekmény áldozatává válhat a gyanútlan turista. A külföldieket diáktolmácsok segítik az eligazodásban.

A megnyitón Dr. Horváth István kiemelte, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján elmondható,hogy nagymértékben csökkentek a strandi lopások, autófeltörések. A diákok jelenléte nagyban segíti a megnövekedett létszámú üdülőhelyen a rendőrség munkáját.

Ruzsics Ferenc a város biztonságáért tett munkáért fejezte ki köszönetét arendőrségnek és a diákoknak. Hangsúlyozva, hogy míg korábban az iroda működése pályázati forrásból volt megoldott, addig ma már erre nincs lehetőség. Azonban Keszthely város vezetése fontosnak tartja a szezonban is a bűnmegelőzést, a biztonságot, ezért az idén is és a jövőben is támogatni kívánják az iroda működését.

A megnyitóval egy időben Dömötör Roland bűnmegelőzési főelőadó vezetésével a diákok megkezdték önkéntes munkájukat.

Forrás: Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8069/megnyilt-a-bunmegelozesi-iroda-keszthelyen/