Megnyílt a HEFI Keszthelyen

2018. augusztus 30. (csütörtök)

Augusztus 29-én kezdte meg a munkát a Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Iroda Keszthelyen. Az új létesítmény a munkaerő-piacon kevésbé látható, nem regisztrált álláskeresők felkutatását, majd megfelelő szintű irányítását, képzését végzi. Mindemellett – többek között – egészségügyi, sport és kulturális programokat is szerveznek az iroda munkatársai a projektben résztvevő öt településen. Az iroda három éves működtetésére közel félmilliárd forintos uniós támogatást nyert a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft.
Augusztus 29-én délelőtt ünnepélyes keretek között kezdte meg működését a Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Iroda Keszthelyen. Egyben Krupla Marcell projektmenedzser bemutatta azt a pályázati projektet is, amely a „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben Keszthely, Bókaháza, Egeraracsa, Egervár és Orbányosfa településeken” címet viseli. Ez csaknem félmilliárd forint forrással látja el az iroda működését. Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte: a pályázat kiváló elemeket tartalmaz, ennek is köszönhető a nyertessé nyilvánítása. Az uniós forrás célja az élet minőségének javítása is. „Egészségügyben is segítenek különböző vizsgálatokkal, megelőzéssel, felvilágosítással. Legfontosabb szerintem a közösségteremtő szerepe, támogatnak különböző rendezvényeket, amelyeken különböző közösségek szerepelnek és természetesen tanácsadással és más szolgáltatásokkal. Azt gondolom, hogy nagyon kreatívnak és szorgalmasnak kell lenni majd nyilván, akik ezt csinálják, hiszen ez akkor fog igazán jól megvalósulni, ha megtelik tartalommal – tette hozzá a miniszteri biztos.

Varga Andrea, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője elmondta: sok közös pont van a járási hivatal és a a projekt tevékenysége között. Felajánlotta a közreműködését a feladatok megvalósítása érdekében. A megnyitón elhangzott továbbá: a konzorciumi keretek között megvalósuló program vezetője a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft. Munkavállalás, munkahelyváltás esetén már a Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Irodához is lehet fordulni segítségért.

Gábor Hajnalka, az iroda szakmai vezetője elmondta: „A fiatal korosztálytól az idősebb korosztályig a munkahellyel, munkahely kereséssel kapcsolatosan érdeklődő kérdéseik, problémáik vannak, minden témában szívesen várják őket a kollégák. Természetesen, hogy ha esetleg olyan kérdés merül fel, akkor pedig továbbítják őket a megfelelő hivatalokba illetőleg egyéb más projekt irodákba, ahol még több felvilágosítást és tanácsadást tudnak nekik adni.”

A munkavállalók mellett a munkaadókat is várják a Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Irodában. Családbarát jelleggel alakították ki a helyiségeket és készülnek arra, hogy gyerekes anyukák, apukák is érkeznek. A cél az, hogy alapozva a helyi szükségletekre és igényekre olyan közszolgáltatásokat vezessenek be illetve fejlesszenek már meglévőket, amelyek komplex módon segítik a társadalmi felzárkózást. Az iroda Keszthelyen a Kossuth Lajos utca 45. szám alatt hétfőtől péntekig várja az ügyfeleket.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9048/megnyilt-a-hefi-keszthelyen/