Megnyílt a Mazsola Sportcentrum

2014. november 28. (péntek)

Színvonalas és sokrétű szórakozást kínáló sportközpont nyílt Keszthelyen a KRESZ-park melletti kőépületben; az ünnepélyes megnyitót pénteken tartották. A létesítményt a pusztulástól mentette meg és újította fel a Mazsola Kerékpáros Sportegyesület.

Az újjászületett épületben különböző kiscsoportos edzések megtartására alkalmas terem, kávézó és a legkisebbek számára játszó-kuckó kapott helyet. A télen elérhető, beltéri sportkínálatban spinning, jóga és pilates szerepel, a mozogni vágyókat felkészült edzők segítik. A kényelmet tágas, modern öltözők és kulturált zuhanyzók, mosdók biztosítják. Az épülethez tartozó sportpályán kosár- és kézilabda-edzésekre van lehetőség, a gyerekek pedig pedálos gokartokkal is száguldozhatnak.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlant tíz évre vette bérbe a Mazsola Kerékpáros Sportegyesület. A több millió forintos beruházással szó szerint az enyészettől mentették meg az évek óta üresen álló épületet, mely egy beltéri tűz nyomait is viselte, és időnként hajléktalanok tanyáztak benne.

Marton Zsolt, az egyesület elnöke szívén viseli a kerékpáros utánpótlás-nevelést és a város sportéletéhez is hozzájárul saját rendezvényeivel. Több éve rendszeresen szervez különböző fixi- és spinning-versenyeket, melyre az ország minden tájáról érkeznek résztvevők Keszthelyre, társszervezője a Légy példakép! biciklis programnak, emellett együttműködik a keszthelyi Egészségfejlesztési Irodával, melynek keretében egészségmegőrző edzéseket tart és kerékpártúrákat bonyolít le.
Marton Zsolt elmondta: hosszú távú tervei vannak a sportközponttal, színvonalas szabadidős elfoglaltságokat szeretne kínálni a keszthelyieknek. Elképzelései között szerepel egy kültéri edzőpark létrehozása, valamint a KRESZ-parkban a rendőrséggel és a helyi oktatási intézményekkel együttműködve különböző közlekedésbiztonsági, ismeretterjesztő, szemléletformáló programokat tervez, például vetélkedőket, versenyeket, játékos oktatást a témában.
– Nagyot álmodtam, és szerencsére a feleségem, családom mindenben támogatott, az ő segítségük nélkül nem vághattam volna bele a megvalósításba – hangsúlyozta.

Ruzsics Ferenc polgármester a megnyitón üdvözölte az új sportcentrum indulását, hozzátéve, hogy az önkormányzat ingatlanfejlesztési koncepciójában jelentős szerepe van az ilyen típusú beruházásoknak.
– A felújítás számlákkal igazolt költségét beszámítjuk a bérleti díj részeként; ez a konstrukció előnyös a bérlő számára, és kedvező az önkormányzatnak is, hiszen ilyen módon megújul, hasznosul, esetenként új funkciót nyer egy épület, melynek felújítására nem biztos, hogy tudnánk anyagi forrást elkülöníteni – mondta el a polgármester. – Örömömre szolgál, hogy Keszthely város sokszínű sportéletéhez egy újabb, színvonalas szolgáltatásokat nyújtó létesítmény csatlakozott – tette hozzá.

A sportlehetőségeken túl változatos gyermekprogramokat is kínál a központ a családosoknak. December elején indul az „angol kuckó”, mely a kicsik két korcsoportja számára biztosít játékos nyelvelsajátítást. Heti-kétheti rendszerességgel kreatív kézműves foglalkozások, zenés, mondókás baba-mama program várja az érdeklődőket, és gyerekzsúroknak is szívesen biztosítanak helyet. Részletes program elérhető a www.mazsola-sc.hu honlapon. Megéri betérni, akár edzésre, akár gyermekfoglalkozásra, akár csak egy kávéra az új Mazsola Sportcentrumba.