Megnyílt Keszthely első játszóháza

2014. június 19. (csütörtök)

Családi vállalkozás keretében nyitotta meg kapuit az Ugrifüles játszóház és képességfejlesztő központ a Kertvárosban, mely a gondtalan játék mellett különböző foglalkozásokat is kínál a legkisebbeknek.

A játszóházban 39 négyzetméteren beltéri csúszda, hinta, elkerített babasarok, és sok érdekes játék várja a gyerekeket, az udvaron pedig nyolc elemből álló, 420 négyzetméteres füves játszókert és mobil szabadtéri eszközök állnak a kicsik rendelkezésére. A szabad játék mellett szinte a hét minden napjára jut szervezett program is: a hétfői totyogó-tornán gyógytornász foglalkozik a kicsikkel, utána baba-mama torna várja az anyukákat (vagy apukákat). Kedden mesemondással egybekötött euritmia foglalkozást kínálnak a nagyobbaknak, csütörtökönként logopédus által vezetett játékos beszédfejlesztő foglalkozás és kézműves foglalkozás indul. Minden második pénteken táncház várja a gyerekeket, szombatonként pedig a kicsik két korosztálya mondókázhat, énekelhet együtt a szüleivel a Kerekítő foglalkozáson. Nyáron kézműves táborok és időszakos gyermekfelügyelet, szeptembertől pedig tematikus szülő-klubok szervezése indul.
A játszóház hétköznap délután háromtól este hétig, szombaton délelőtt tíz órától délután ötig tart nyitva.

Nézze meg galériánkat!

Emellett február óta családi napközi is működik az intézményben, ahol húszhetestől hároméves korig biztosítanak egész napos ellátást a kicsiknek. A családias, szeretetteljes légkört szakképzett gondozó biztosítja, a napközbeni foglalkozás Diridongó zenebölcsivel és Helen Doron angolnyelv-oktatással is kiegészül. A kis létszám személyre szóló, differenciált bánásmódot tesz lehetővé, és ennek köszönhetően több figyelem jut egy-egy gyermekre. A családi napközi gyermekeinek egészséges, gluténmentes és vegetáriánus étkezést biztosítanak napi négyszer. Az öt fő befogadására alkalmas bölcsőde jelenleg teljes kihasználtsággal üzemel, a későbbi üresedések esetére várólistára lehet feliratkozni.

Ruzsics Ferenc elmondta: bár az önkormányzati fenntartású bölcsőde és óvodák elegendő férőhellyel rendelkeznek ahhoz, hogy minden igényt kielégítsenek, az újonnan nyílt játszóház és családi napközi – mely együttműködik több keszthelyi intézménnyel és civil szervezettel – jól kiegészíti a városi ellátórendszert.
– Örömmel üdvözlünk minden olyan kezdeményezést, mely a keszthelyi és környékbeli kisgyermekek színvonalas ellátását, fejlesztését, szórakozását biztosítja – hangsúlyozta a polgármester.

Egy uniós pályázatnak köszönhetően a kínált szolgáltatások, foglalkozások mindegyike ingyenesen vehető igénybe, de a programokon való részvételhez előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges. Emellett lehetőség van a létesítmény kibérlésére különböző rendezvényekre – a kiváló helyszín megalapozza, hogy biztosan jól szórakoznak majd a kicsik a gyerekzsúron.

További információ: www.ugrifules.com