Megnyitott a strandkönyvtár

2023. július 18. (kedd)
KesztHelyi identitás

Ez a 15. szezon, hogy könnyed, nyári olvasmányokkal várják a fürdőzőket a Városi Strandon. Felnőttek és gyerek is találhatnak olvasnivalót. Augusztus 13-ig működik a kihelyezett bibliotéka.

Új sátorral és a megszokott, bő választékkal várják az olvasókat. A strandkönyvtárban 300 kölcsönözhető könyv van: szerelmes regények, krimik, történelmi könyvek. Elsősorban könnyed, nyári olvasmányok sorakoznak a polcokon. 60 féle magazin és napilap is szerepel a választékban, a gyerekeknek bővített kínálat van idén. A Neked mennyit ér akcióban forgalomból kivont könyveket is kipakoltak. Becsületkasszával lehet támogatni a bibliotékát. A beiratkozottak olvasójeggyel, mások könyvenként 1500 forintos kaució ellenében vihetik az olvasnivalót. Újságot ingyen, legfeljebb egy órára lehet kölcsönözni. Már a nyitónap is sikeres volt.

Verebélyi Judit könyvtáros: „Nagyon nagy örömünkre szolgált az, hogy ismét volt visszatérő strandkönyvtári olvasónk és az hogy ilyen sok, színes magazinunk van és közel vagyunk mindenhez. Azt gondolom, nagyon sok érdeklődőnk volt, körülbelül 50-60-an megfordultak ma nálunk.”

A strandkönyvtár augusztus 13-ig minden nap 10-17 óráig várja az olvasókat.  Ha nincs igazi strandidő, akkor is kinyitnak, csak eső esetén nem pakolnak ki. Keszthelyen már 1908-ban is volt strandkönyvtár, a korabeli beszámolók szerint a Szigetfürdőn működött a kihelyezett bibliotéka. A Fejér György Városi Könyvtár 2008-ban elevenítette fel a szolgáltatást, mely azóta folyamatosan működik.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek