Megnyitotta kapuit a Bűnmegelőzési Iroda

2018. július 5. (csütörtök)

Megnyitotta kapuit a Balaton – parton a Bűnmegelőzési Iroda.Július 2. és augusztus 19. között segítik a rendőrség munkáját az idegenforgalmi szezonban a középiskolások.”Szükség van a közbiztonság minden szegmensében erősítésre”- mondta az ünnepélyes megnyitón Horváth István kapitányságvezető.
Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket és nyitotta meg a Bűnmegelőzési Irodát az Energia téren. A megnyitó ünnepségen a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, Szabó Károly gondolataiban kiemelte, hogy nagy jelentőségű a rendészeti képzés szempontjából, hogy a középiskolások önkéntes munkát is vállalnak a bűnmegelőzés területén. Az iroda a rendőrség közreműködésével és az önkormányzat támogatásával 15 éve kezdte meg működését.

„A korábbi évek nagyon sikeres tapasztalatai alapján építettük fel egyrészt azt a 3-4 napos programot amelyben felkészítettük őket, a Keszthelyre látogatók már meg is szokták,hogy ezek a gyerekek információval szolgálnak nekik segítségül, útbaigazítással. Alapvetően a bűnmegelőzési tevékenység alapvetően egyfajta olyan járőrtevékenységet jelent amelyben ők felismerhetik azokat a bűnalkalmakat amelyeket alkalmi tolvajok, alkalmi bűnelkövetők kihasználhatnak. Nyitott autókat. Minden évben jó pár nyitott autót fedeznek fel, akkor a rendőrség előkeríti a tulajt”- mondta Dr. Horváth István kapitányságvezető.

A fiatalok a városba, Balaton-partra, strandra érkezők biztonságát, nyugalmát segítik. A kiemelt városrészeken kerékpáros jelenlétükkel is növelik a biztonságot. Munkájuk eredményeként visszaszorultak Keszthelyen a strandi lopások, az autófeltörések. Rendőri irányítással dolgoznak. Szórólapokat osztanak, figyelnek a parkolókra, bevásáró centrumok parkolóira, a kiemelt területeken felhívják a figyelmet a veszélyekre és segítenek a turistáknak az eligazodásban is. Hét héten át, augusztus 19-ig segítik a rendőrség munkáját.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8894/megnyitotta-kapuit-a-bunmegelozesi-iroda/