Megnyitotta kapuit a Helikon Kastélymúzeum

2021. május 4. (kedd)

Május elsején megnyitotta kapuit a Helikon Kastélymúzeum is, a tavaszias időben népszerű volt a park, a kiállításokat azonban kevesebben látogatták.

Lufikkal feldíszített déli kapu fogadta a vendégeket szombaton. A Helikon Kastélymúzeum munkatársai így tisztelegtek a ballagó diákok előtt. A kormány rendelkezéseinek értelmében május első hétvégéjén már fogadhattak látogatókat a kulturális intézmények, így a Festetics-kastély is várta a vendégeket. Az intézmény munkatársai extra szolgáltatásokkal készültek a látogatók számára. A múzeum 6 kiállítását kizárólag védettségi és személyi igazolvány együttes felmutatásával tekinthették meg az érdeklődők, így ugyan a parkban több százan megfordultak a két nap során, a tárlatokat kevesebben látogatták.

„A Helikon Kastélymúzeumnak hétvégén nyíltak meg a kapui a látogatók előtt. Vegyes tapasztalatokkal zártuk ezt a hétvégét. Találkoztunk olyan családdal, ahol érkeztek, a család valamely tagjának volt védettségi igazolványa, valakinek pedig nem, így volt ahol sajnos csak a család felét tudtuk beengedni. Ezen kívül több olyan látogató is érkezett hozzánk, akik nem rendelkeztek az igazolvánnyal csak az oltási kártyájuk volt, őket a hatályos jogszabály illetve kormányrendelet miatt nem tudtuk beengedni intézményünkbe.” – tájékoztatott Fókás Andro zalán, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8017-megnyitotta-kapuit-a-helikon-kastelymuzeum