Megnyitotta kapuit a Hotel Helikon

2022. szeptember 23. (péntek)
KesztHelyi identitás

Megnyitott a Helikon Hotel. A keszthelyi szálláshely magánpénzből és állami hozzájárulással korszerűsödhetett. Az üzemeltetők célja egy négyévszakos szálloda biztosítása, mely élményt ad a turistáknak, és rendezvényhelyszínt a cégeknek.

8 szinten, 176 szobában több mint 500 embert tudnak elszállásolni a felújított Helikon Hotelben. A korábbiakhoz képest családbarátabbak, exkluzívabbak lettek a szobák. Szigetelésükre is nagy hangsúlyt fektettek a szakemberek, így télen és nyáron is ideális hőmérsékletet tudnak garantálni a pihenni vágyóknak. A szobákhoz tartoznak erkélyek is. A felső szintekről páratlan panoráma tárul a látogatók elé. A felújításra magánszemély 11 milliárd forintot, a kormány pedig 3,967 milliárd forintot biztosított.

„A kormányzatnak az az érdeke, hogy a következő időszakban Keszthely nagyon jelentősen fejlődjön. újabb és újabb beruházásokat fogunk támogatni. Részben olyanokat, amelyek a választópolgárok és Keszthely életminőségét javítja, részben pedig olyanokat, amiből pénz lesz. Ennek a szállodának Keszthely város polgárai szempontjából az a jelentősége, hogy adóforintokat fog termelni a keszthelyiek számára, amiből a várost lehet fejleszteni. A szomszédban egy másik szálloda épül, számos ingatlan beruházás zajlik, én ezt mind olyan fontos dolognak gondolom.” – mondta el Lázár János beruházási és építési miniszter.

A következőkben számos további fejlesztés lesz az egész Balaton térségében. Ezeknek jó példát mutathat ez a szálloda. Az egész évben üzemelő szolgáltató ugyanis képviseli a négyévszakos magyar tengert.

„Van ennek még egy üzenetértéke nagyon remélem ennek a mostani beruházásnak és a mai napnak. Néhány évvel ezelőtt meghirdettük azt, hogy Keszthelyt elkezdjük még ütemesebben, dinamikusabban fejleszteni és ennek az egyik első és jelentős része az a közel 4-4,5 kilométeres balaton-parti szakasz lesz, ott nagyon fontos volt figyelembe venni azt, hogy önkormányzati, állami, illetve magántulajdonnak kell együttműködnie. És azt gondolom, hogy erre is egy nagyon jó példa ez a mostani beruházás.” – osztotta meg Nagy Bálint beruházási államtitkár.

Az épület méretében nem változott, így megfelel a balatoni építési szabályoknak. Keszthelynek egy minőségi ugrást jelent az új szálloda. Erről Manninger Jenő polgármester beszélt.

„Fejlődésre szükség van, hiszen a keszthelyi Balaton-part ilyen szempontból sok lehetőséget tartogat. De természetesen mértéktartó fejlesztésekre, környezetbarát fejlesztésekre és esztétikailag nagyon fontos, hogy milyenek. A keszthelyi Helikon Szálló, ahol itt vagyunk, ez adott volt. Ma már lehet azt mondanánk, hogy ez nagy és túlépítés, de azt gondolom, hogy évtizedek alatt mindenki elfogadta ezt. Keszthely ikonikus épülete, kár lett volna hozzányúlni, nem is volt ilyen szándék szerencsére. Tehát tulajdonképpen ugyanazokban a méretekben épült meg a szálloda, csak nyilván a kornak megfelelő színvonalúan, sokkal szebben.”

A szállodában már zajlottak le rendezvények a próbaidőszakban. Konferenciáknak, esküvőknek is tudnak helyszínt adni. A következő időszakra is vannak már foglalások, folyamatosan várják a vendégeket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9599-megnyitotta-kapuit-a-hotel-helikon