Megszépült a Balatoni Múzeum kertje

2022. március 21. (hétfő)

Sövényt ültettek és rendbe tették a kertet a Balatoni Múzeum munkatársai. A csapatépítő napon a kikapcsolódásé volt a főszerep. A koronavírus-járvány miatt hónapok óta nem tarthattak közös programot, így még nagyobb lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába.

Fagyalcsemetéket ültettek a Balatoni Múzeum munkatársai. Még 2021 őszén szedték ki a korábbi sövényt, azt telepítették újra. A terepet már korábban előkészítettek. 150 darab növény került az intézmény udvarára. Nem választottak más fajtát, a múzeumkert a város helyi védett természeti értéke. Fontos szempont volt az is, hogy a fagyal termése a madarak számára is jó táplálékforrás lehet.

„Egy évben legalább egyszer a tavaszi nagytakarítást, kertrendezést egy csapatépítéssel is összekötjük. Hiszen ilyenkor a hölgykollégák főznek bográcsban, ezt délben elfogyasztjuk és a munka könnyebb részét meg folytatjuk délután.” – mondta el Németh Péter igazgató.

A szabadulószoba előtti téren főtt a közös ebéd. Sertéspörkölt készült a bográcsban. A délelőtti hűvös időben a meleg italok is jól estek a dolgozóknak. Forralt bort és teát is kínáltak nekik. A csapatépítő programokat mindannyian nagyon várják.

„Egy kicsit kötetlenebb beszélgetések zajlanak közben. Nem mindig csak a munkakapcsolat, hanem egy kellemes időtöltés a munkával együtt.” – osztotta meg Pozsgai Ildikó munkatárs.

A szezonra felkészítő csapatépítő rendezvény sikeres volt. A sövénytelepítés mellett a fákat is megmetszik a közeljövőben. A Balatoni Múzeum munkatársainak is rendkívül fontos a környezetvédelem. Madárodúkat is helyeztek ki az udvaron található fákra.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8920-megszepult-a-balatoni-muzeum-kertje