Megszépült a Díszterem

2013. szeptember 24. (kedd)

Eredeti formájukat nyerték el a freskók, felcsiszolták a márványpadlót és kifestették az egész Dísztermet a Városházán. Körülbelül két hete pompázik a megújult helység, melyen utoljára 1990-ben végeztek renoválást, így már időszerű volt, hogy a kor követelményeinek és elvárásainak megfelelő teremben ülésezzenek a városatyák, vagy éppen kelhessenek egybe a házasulandó párok.

A város címeréhez igazodva már a kék az uralkodó szín a Városháza Dísztermében. A közel 250 éves épület 1935 óta funkcionál városházaként. A legutóbbi felújítás 1990-ben volt, így már igencsak időszerűek voltak a munkálatok.

A felújítási munkák a műemlékvédelem miatt eléggé kötöttek voltak. A 23 éve felfedezett freskók, akkoriban nem eredeti állapotban lettek visszaállítva. Most viszont a 125 évvel ezelőtti formájukban és színükben díszítik a termet.

A hivatal vezetője, dr. Horváth Teréz bízik abban, hogy hamarosan újabb fejlesztés lehet a teremben. Az önkormányzat pályázik egy televíziós közvetítő rendszerre és egy új szavazógépre is, ennek a technikai alapját most elő is készítették.

Mind a használhatóság, mind pedig az esztétikum érdekében több kisebb beruházásra is sor került: kicserélték a függönyöket, új kárpitot kaptak a székek és új a zászlótartó is. A történelmi lobogók mellett kikerültek a testvértelepülések nemzeti zászlói is. A tanácsterem falát díszítő, Reischl Vencel városbírót ábrázoló festményt áthelyezték a nyugati falra, így szembe helyezkedik el a mindenkori városvezetéssel.

Az idei év tervei közt nem csak a Díszterem felújítása szerepelt. Az államigazgatási szerveknél régóta működő mágneskártyás beléptető rendszer szolgálja a biztonságot és a rendet. A szervezeti változások miatt új ügyfélfogadási rend is működik a hivatalban.

A Városházán az új táblák segítik a tájékozódást az ide betérőknek. Az ügyfélszolgálati változások és a felújítások, mind az ott dolgozók, mind az ügyfelek és az ide látogatók komfortérzetét és hatékonyságát segítik elő.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)