Megszépült a Szent Erzsébet tér

2009. április 30. (csütörtök)

Hétvégén levendula- és rózsabokrok kerültek a Bakacs és Nádor utcák találkozásánál található Szent Erzsébet térre, és a füvesítésről is gondoskodtak a Forrásvíz Természetbarát Egyesület tagjai. A koronalakú vázra felfutó rózsával kellemes lugas jön majd létre, mely alatt pihenhetnek az arra járók.

Az eddig elhanyagolt, funkcióval nem rendelkező kis téren létrejövő új park különleges színfolt a belvárosi környezetben. Nevet csak 2007-ben kapott a terület: keszthelyi civil szervezetek kezdeményezésére Árpád-házi Szent Erzsébetről nevezték el. A szent magyar királylány születése 800. évfordulója alkalmából 2007-et Szent Erzsébet Jubileumi Évvé nyilvánította a Magyar Püspöki Konferencia, és Keszthely városa így kívánt II. András király lányának méltó emléket állítani. Érdekes egybeesés, hogy a közelben, a Bakacs utcában működik a rászorulókat segítő Szent Erzsébet Alapítvány is. A parkrendezés mellett a szakemberek a Széchenyi úti új fasorral kapcsolatos utómunkálatok is elvégezték: feltöltötték az ültetés után megsüllyedt talajt.

Mind a park kialakítását, mind a Széchenyi úti fasor tavaly őszi cseréjét az „Összefogással a zöld Keszthelyért” elnevezésű sikeres pályázat tette lehetővé, melyen a Forrásvíz Természetbarát Egyesület, a Keszthelyi Nemzeti Kör Közhasznú Egyesület és a Keszthely Kertvárosáért Egyesület négymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert zöldterület-fejlesztésre.