Megteltek a kánikulában a strandok

2024. július 1. (hétfő)

A hétvégi kánikulában sokan a Balaton választották hűsölésre. A tó vizének hőmérséklete 26-27 fok volt. Az embert próbáló hőségben, a keszthelyi strandokon is nagy volt a forgalom.

Alig lehetett elviselni vasárnap a hőséget. Aki tehette, a vízpartra menekült. Keszthelyen, a Városi Strandon nehéz volt helyet találni. A 3500 főt befogadó strand vegyes képet mutatott. Az árnyas fák alá húzódtak, akiknek még jutott hely. Volt, aki biztosra ment: napozósátrat vitt magával, biztosítva az árnyékot. Az árnyékoló alatt a gyerekek homokoztak, de a legtöbben a vízben hűtötték magukat. A fürdőhelyek felkészültek a nyári idegenforgalmi szezonra.”A Városi Strandon majdnem teltházasok vagyunk ezen a hétvégén. Ez volt valóban az első igazi nyári hétvége. Meg is lepődtünk rajta, hogy ennyien rajzottak ki a Balaton-partra. Minimális díjkorrekciót voltunk kénytelenek végrehajtani a díjakon, mivel a rezsidíjak is nagyon magasra emelkedtek. Mind a víz, mind a villamos energia díja, ami a strandoknál azért jelentős tételt jelent. Bízom benne, hogy ez a strandolókat nem fogja eltántorítani attól, hogy idejöjjenek. A környék, a régió összes többi strandja ezt a lépést tette meg. Abszolút.”- adott tájékoztatást a fürdőüzemeltetési ágazatvezető, Csendes Andal.

Nem csupán a belépőárakon érezhető a drágulás. A vendéglátóhelyeken is emeltek az árakon. A vendégek azonban nem panaszkodtak.”Meg vagyok elégedve mindennel. Tehát semmi probléma. Az árakkal sem. Semmibe nem tudnék belekötni, ha akarnék sem tudnék.”- mondta Rosta Gábor.

Az ország távolabbi részéből is sokan érkeztek a hétvégén Keszthelyre.”Nagyon tetszik. Jó, jó mert biztonságos. A kicsik benne vannak egyedül a strandba.”-mondta Varga Gizella.

A  csendes helyen lévő,családias Helikon strandra is folyamatosan érkeztek az emberek. A belépőárak ott sem magasak, a helyi lakosok pedig ingyenesen használhatják. Még kevesebben keresték fel a város déli részén található strandot. A gyönyörű zöld környezetben bőven találtak árnyékos helyet a fürdőzők, a nyugalomra vágyók.”Nagyon-nagyon örülök, hogy végre itt a nyár és fürödni lehet. Csodálatos minden. A természet. Csodálatosan, szépen felújítottak  a strandok,gondozottak, ápoltak. Hálás köszönet a városnak.”- nyilatkozott Vajdáné Szűcs Ágnes.

A zámori városrészben a Libás strand nagyon népszerű a gyermekes családok körében. A kialakított homokos plázs a kicsiknek is kedvező.”Sokat leszoktunk jönni a Libás strandra, mert nagyon-nagyon szeretem és tudok úszni.”- mondta Osgyán Zella.

Az előrejelzések szerint a következő napokban alacsonyabb lesz a hőmérséklet, de péntektől ismét megérkezik az izzasztó hőség, amit a legjobban  a vízben lehet elviselni.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

Képek