Megújul a keszthelyi atlétika pálya

2018. augusztus 9. (csütörtök)

Új, műanyag borítású futósáv és távolugró nekifutó épül a Pannon Egyetem sportközpontjának atlétika pályáján. A beruházást a Magyar Atlétikai Szövetség és Keszthely Város Önkormányzata támogatja a Keszthelyi Városi Diáksport Egyesület kérésére. Az új pályát várhatóan szeptember elején vehetik birtokba a sportolók.
„Ez a nemzetközi szabályoknak megfelelő, mert a Magyar Atlétika Szövetséghez fel kellett küldenünk, hogy jóváhagyja. Tehát itt akár versenyt, komoly versenyt is rendezhetünk, ha csak távolugrásról van szó.” – mondta az új beruházásról Dr. Kardos József, a Keszthely Városi Diáksport Egyesület elnöke. Az egyesület, az egyetem és Keszthely alpolgármestere között 2017 eleje óta folynak az egyeztetések egy műanyag borítású futósáv és egy szintén műanyag távolugró nekifutó megvalósításáról. Dr. Kardos József szerint a felújítás célja, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a sportolóknak, megelőzve ezzel, hogy más települést válasszanak a felkészülés helyszínéül.

„Nekünk ez a fejlesztés nagyon fontos lesz a felkészülés szempontjából, mert versenyezni, ahova megyünk, ott mindenütt műanyag pálya van nyilván. A beruházás tulajdonképpen azt jelenti, hogy itt, ahol most állunk, itt a háttérben látszik, hogy dolgoznak. Két távolugró gödör van, és a két távolugró gödröt kötjük össze egy kétsávos műanyag nekifutóval, ami épített műanyagból készül. Ilyen ráterített szalagok voltak eddig, amit kaptunk Zalaegerszegről, mikor bontották a pályát. Ez meg lesz építve.” – tette hozzá az egyesület elnöke.

A 40 méter hosszú nekifutó mellett egy 110 méteres műanyag borítású futósávot is kialakítanak. A 25 millió forintos beruházásra az egyesületet 10 millió forinttal támogatta a Magyar Atlétikai Szövetség, a fennmaradó összeget pedig Keszthely Város Önkormányzata biztosította a képviselőtestület által elfogadott sportköltségvetésből.

„Az idei évben ennek az összegnek a terhére, részben ennek az összegnek a terhére lesz megvalósítva itt a körülöttünk látható atlétikai pálya, ami több fejlesztést is tartalmaz. A fejlesztéseket úgy raktuk össze, hogy amiket valójában az atlétikai sportolók, az edzők, a szakemberek kértek és javasoltak, az igényeiket próbáltuk kielégíteni, hogy valóban hozzá tudjunk járulni ezekkel a fejlesztésekkel egyrészt a sportolóknak a még jobb teljesítmény eléréséhez, illetve a hobbisportolóknak is, hogy megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani.” – tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

A keszthelyi egyesületből az elmúlt években is számos válogatott sportoló került ki, az új pálya pedig még több lehetőséget ad számukra. A munkálatok várhatóan augusztus végére fejeződnek be. Így szeptembertől a felújított atlétika pályát nem csak a versenyzők, hanem a város oktatási intézményei és a hobbisportolók is használhatják.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8996/megujul-a-keszthelyi-atletika-palya/