Megújul a keszthelyi és a balatonszentgyörgyi vasútállomás

2015. április 5. (vasárnap)

Hamarosan új épületekben várhatják a vonatokat az utasok Keszthelyen és Balatonszentgyörgyön is. Mindkét állomásra ráfér a felújítás: omladozó vakolat, régi tetőszerkezet, elavult nyílászárók fogadják az útra kelőket. A munkák miatt némi kellemetlenség is várható majd, de a cél érdekében érdemes ezt elviselni mindenkinek.

A keszthelyi vasútállomáson az építkezés idejére ideiglenesen megszűnik majd az első vágány, deszkával burkolják be a síneket, hogy nagyobb felület álljon rendelkezésre. Itt lesz a konténer-pénztár, valamint bizonyos irodákat is ide telepítenek majd.

A költözködés csak egy hónap múlva kezdődik, a jegyváltás lehetőségét menet közben is biztosítják. Felújítják a teljes homlokzatot, a belső utastereket, a pénztárakat, mosdókat. Továbbfejlesztik a vizuális utastájékoztató rendszert, kicserélik a külső falburkolatot, a nyílászárókat, a tetőt és a világítást. Új kültéri padokat helyeznek el, és a büfé is megújul.

Balatonszentgyörgyön is kezdődik a munka, de itt már április közepétől lezárják a váróban lévő pénztárat és egy konténerben kell megvásárolni a menetjegyeket. Az állomásépület felújítása során hasonló munkálatokat végeznek majd el, mint Keszthelyen. Balatonszentgyörgyön a peron előtető felújításra is sor kerül. Akadálymentesítik és vandálbiztossá teszik az épület minden utasforgalmi helyiségét, kiszolgáló berendezéseit. Jó hír, hogy az eredetileg tervezett bekerülési költség jóval alacsonyabb lett. Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 113 millió forint helyett nettó 957 millió forintba kerül a két vasútállomás felújítása.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)