Megújul a Lovassy utca egy szakasza

2021. december 2. (csütörtök)

Közel 500 méteren kap új aszfaltréteget a Lovassy utca Keszthelyen. A beruházás összköltsége mintegy 61 millió forint, amelynek 65%-a belügyminisztériumi támogatás. A munkálatok már zajlanak az útszakaszon, az aszfaltozás idején forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak. A felújítás várhatóan december közepén fejeződik be.

A hét elején kezdték el felmarni az aszfaltot a Lovassy utca alsó szakaszán. A munkaterületet november 26-án vette át a kivitelező, a felújítás az időjárás függvényében folyamatosan zajlik. Keszthely önkormányzata fontos feladatának tartja, hogy megújítsa a város út- és járdahálózatát. Az elmúlt évben több útszakasz is új aszfaltréteget kapott, most a Lovassy utca burkolatát rekonstruálják a szakemberek közel 500 méteren. A beruházás mintegy 61 millió forintba kerül.

„Itt a Balaton-parti irányból, lentről indultunk el fölfele – hogyha tetszik – a Rákóczi tér irányába. A múlt héten történt meg a munkaterület átadás. Azt érdemes tudni erről a közel 500 méteres szakaszról, amit fölújítunk, hogy valamivel több, mint 60 millió forintos bruttó összegről beszélünk. A felújításnak a 65%-a támogatásból, belügyminisztériumi támogatásból valósult meg, a hiányzó 35%-át terveztük be az idei évi költségvetésbe. Több más utca felújításával együtt ez az idei év talán leginkább, sokak által használt útszakasza, ami a legjelentősebb lesz, illetve a legtöbben észre fogják venni a felújítást.” – tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Az Ady Endre és a Malom utca közötti útszakaszon megtisztítják a csapadékcsatornákat, kijavítják – és ha kell – pótolják a szegélyeket, javítják és szintbe hozzák az aknafedlapokat. A munkálatok többsége nem jár forgalomkorlátozással, az aszfaltozás idején azonban félpályán halad majd a forgalom a Lovassy utca érintett szakaszán. Keszthely önkormányzata és a kivitelező a közlekedők türelmét kéri a felújítás idejére. A beruházás várhatóan december közepén fejeződik be.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8644-megujul-a-lovassy-utca-egy-szakasza