Megújul a színházterem padozata

2024. január 9. (kedd)
KesztHelyi identitás

Megújul a nézőtér a Balaton Színházban. A felújítás miatt január 8-tól várhatóan február 1-ig tart zárva a nagyterem. Időszerűvé vált a beruházás. Már folynak az előkészületek az aljzat megújításához. A színházi beruházással egy időben zajlik a Zenepavilon színpadi borításának cseréje is.

Összezsúfolt széksorok a Balaton Színház földszinti folyosóján. A 485 fő befogadására alkalmas kétszintes színház nagytermének nézőtéri székei. 359 széket pakoltak ki. Ez már a színházterem. Csak a színpad és a falak nyújtanak megszokott látványt. Dolgoznak a szakemberek a kiürített teremben. Elkezdődött a megkopott aljzat felújítása. Felcsiszolják és újrafényezik a padlót. A színház 2002-es átadása óta nem volt teljes felújítás a nézőtér padozatán.

„2023 elejétől ez tervben volt már csak a vállalkozóval is egyeztetnünk kellett, hogy neki ez mikor fér be, hiszen ez nem egy 1-2 napos feladat, sem egy folyamat. Itt tulajdonképpen minden széksort ki kellett szedni, a mi egy óriási munkával jár. Így akkor most 202.jan.08-án kezdtük el ezt a munkát. Elő kellett készítenünk, hogy ne ütközzön semelyik olyan színháztermes előadással,amely esetlek előre le volt kötve. Így át kellett ütemezni ezt a munkát 2023-ról, 2024 elejére. Ez egy teljes csapatmunka. Nem kis költségvetésű. Közel négy millió forintból fog megvalósulni.”- adott tájékoztatást Stadler Tímea Kinga a GKMK igazgatója.

A nézők február 10-én élvezhetik az első előadást a felújított nagyteremben. Fényes Szabolcs és Csikós Rózsi szerelmét és bohém életét mutatja be Nagy Ibolya és Csengeri Attila az „Oda vagyok magáért” című vígjátékban.

A Goldmark Károly Művelődési Központ kezelésében áll a  Balaton-parti Zenepavilon is. A szabadtéri színpadán már felszedték a faburkolatot.  Egy-két helyen látszik az elhasznált,bordázott aljzatfedés..A nyári szezonban nagy a kihasználtsága a létesítménynek. Koncertek, táncos produkciók, városi rendezvények otthona a Zenepavilon, mely 2012-ben, a Balaton-part felújításakor nyerte el jelenlegi formáját.

„Azért szorult felújításra,mert akkora hézagok voltak, hogy nagyon sokszor a néptáncosok is panaszkodtak,hogy félnek attól,hogy esetleg nehogy baleset történjen előadás közben. Ezért annak is a felújítását előre, csak egy olyan időtartamra tudtuk betervezni, amikor nincsenek nyári előadások, nyári fellépések, fesztiválok.”- mondta el Stadler Tímea Kinga.

A színházterem februártól már megújulva várja a nézőket. A Zenepavilon színpada az időjárástól függően készül el, várhatóan január végére.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

Képek