Megújul a Természetjáró app

2021. április 29. (csütörtök)

Megújul a Természetjáró app. Az okostelefonra letölthető alkalmazás a túrázóknak nyújt segítséget. Ezen keresztül útvonalakat tervezhetnek, látnivalókat kereshetnek és rögzíthetik kirándulásaikat is a természet szerelmesei. A frissítéssel több korábbi hibát is kiküszöbölnek a fejlesztők.

Hazánkban számos túraútvonal található. A Keszthelyi-hegység is a kedveltek közé tartozik. A tapasztalt kirándulók a turistajelzések alapján is könnyen tájékozódnak, de a papíralapú térkép is segítségükre lehet. Azonban ma már modern eszközök is a rendelkezésre állnak. A Természetjáró applikáció a kezdő kirándulók számára is nagyon hasznos, ám a tapasztalt túrázók is szívesen használják egyes funkcióit. Szentes Szilárd a Túrafalók túravezetője szintén gyakran hívja segítségül ezt a lehetőséget is kirándulásai során. Véleménye szerint nagyban segíti a természet szerelmeseit ez az alkalmazás.

„Ez a Természetjáró Applikáció szerintem nagyon hasznos főleg olyanok esetében, akik mondjuk kevésbé szeretik használni mondjuk a papíralapú térképeket, mivel lehet rajta akár nyomvonalat is rögzíteni vagy előre megtervezni egy túrát. És a kis ikon, illetve a jel alapján tudod, hogy pontosan hol tartasz mondjuk az általad megtervezett útvonalon.”

Az alkalmazás jelenlegi verziója két és fél éve jelent meg. Nagyon népszerű a túrázók körében, eddig már több mint 260 ezren töltötték le. A fejlesztők célja az volt, hogy egy olyan segítséget adjanak a kirándulók kezébe, amellyel biztonságban érzik magukat és magabiztosabban tudnak terepen mozogni.

„Azt szoktuk mondani, hogy ez nem egy térképszoftver igazából, mert olyanból rengeteg van, nem akartunk egy újat csinálni. Hanem ez Magyarország digitális útikönyve elsősorban a természetjárók igényeire szabva. Lehet, hogy ez egy kicsit nagyképűen hangzik, de tényleg azt gondolom, hogy indokolt ez a definíció, mert több száz túraajánlat szerepel benne részletesen kidolgozva leírással, fotókkal, illetve több ezer látnivaló is országszerte. És a kínálat folyamatosan bővül. Tehát ha valaki kirándulni szeretne menni, akkor minden további nélkül tud magának választani a kínálatból, vagy akár a beépített túratervező segítségével a térképen maga is berajzolhatja az útvonalát és akkor az appal a terepen tud navigálni.” – osztotta meg Farkas Péter a természetjáró.hu főszerkesztője

Az alkalmazás ezekben a hetekben újul meg. Több fejlesztést is véghez vittek a fejlesztők, melyeket a felhasználók korábban jeleztek feléjük. Többek között vektoros rendszerű és jobban olvasható lesz a térkép, szűrni lehet majd a túra hosszára, egyszerűbben lehet használni az offline módot és a terepi figyelmeztetések is jobban megjelennek. A Természetjáró App bármelyik okostelefonra letölthető. Akinek viszont már megvan ez az alkalmazás, rendelkeznie kell felhasználói fiókkal is, mivel a korábban rögzített túrái a frissítés miatt elveszhetnek. Érdemes tehát minél előbb regisztrálniuk az érdeklődőknek – hívják fel a figyelmet a fejlesztők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8005-megujul-a-termeszetjaro-app