Megújuló keszthelyi játszóterek

2011. október 11. (kedd)

Több játszótér is megújult az elmúlt hetekben a városban, a keszthelyi gyermekek és családjaik nagy örömére.

A Vaszary Kolos utcai játszótérre vadonatúj csúszdát vásárolt és új homokozót épített a város Gazdasági Ellátó Szervezete (GESZ), és a szükséges javításokat is elvégezték a meglévő játékokon. A lakatos- és asztalosmunkákat teljes festés követte, és a megrongálódott padokat is kicserélték. A Fodor és Gagarin utcák közötti játszótér bukótere biztonságos homokalapot kapott, újrafestették a Cserszeg és Schwarz Dávid utcai játékokat, és a Rózsa utcai két létesítmény felújítása is folyamatban van.


(fotó: Szeiler Gábor www.monitormagazin.hu)

A GESZ munkatársai végzik a virágosítást is Keszthelyen: a napokban árvácskákkal és százszorszépekkel ültették be a sétálóutcai virágágyásokat, a kőládákat és a polgármesteri hivatal udvarát. Emellett folyamatosan cserélik, illetve újítják fel és festik az elöregedett köztéri padokat.

A szervezet megkezdte az elszáradt fák engedélyezett kivágását; ezeket – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – a szociálisan rászorulóknak ingyen bocsátja rendelkezésére Keszthely városa, segítve számukra a téli tüzelő biztosítását.

Kapcsolódó cikkek:
Megújult a Balaton-parti játszótér
Felújítások a keszthelyi intézményekben
Új játszótér Keszthelyen
Nyári felújítások, megújuló sportlétesítmények