Megújult a Helikon Gyógyszertár Keszthely belvárosában

2013. augusztus 7. (szerda)

2013 augusztusától kívül-belül megújulva várja a város és a környék lakóit, valamint az ide látogatókat a Keszthely főterén található, BENU hálózathoz tartozó Helikon Gyógyszertár.

A felújított és modernizált BENU Gyógyszertár a megnyitó napján egészségügyi tanácsadással, színes programokkal várta a lakosokat, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrővizsgálatokat végzett. A gyógyszertár augusztus 6-ai avatóünnepségén beszédet mondott Keszthely város polgármestere, Ruzsics Ferenc.

A Balaton parti város központjában fekvő gyógyszertár szakemberei a megnyitó alkalmából egészségvédő programokkal, személyre szabott tanácsadással várták a betegeket. A betérők hasznos tippeket kaphattak, hogy a hőségriadó idején mi a teendő, illetve hogyan kerüljék el a helytelen napozásból fakadó kellemetlenségeket. A nikotinfüggőséget vizsgáló teszt kitöltése után a gyógyszerészek segítséget nyújtottak a dohányzásról való leszokásban, valamint személyre szabott fogyókúrával, vitamin-, folyadék-, és ásványi anyag bevitellel kapcsolatos tippeket adtak látogatókat. Emellett az Erős Antónia által fémjelzett Egy Csepp Figyelem Alapítvány vérnyomás- és vércukorszint-méréssel vett részt a megnyitón.

A BENU Gyógyszertárat úgy alakították ki, hogy a betegek a széles kínálatból kedvükre válogathassanak a sor feltartása nélkül, mivel az egyedi szabadpolcos elrendezésnek köszönhetően a termékek sokkal átláthatóbbak, mint a hagyományos patikákban. Az egyes készítmények kategóriák szerint kerülnek a polcokra, aminek köszönhetően a betegek összehasonlíthatják az azonos típusú termékek árait, és kézbe vehetik a termékeket. A BENU hálózat hazai üzemeltetője a PHARMANOVA Zrt.

„A Helikon Gyógyszertár eddig is fontos szerepet töltött be Keszthely egészségügyi szolgálatában, mivel az itt élőkön kívül rengeteg turista megfordul a városban, akiknek bármikor szükségük lehet gyógyszerekre vagy egy szakember segítségére. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezzel a fejlesztéssel tovább szépült városunk központja, és a BENU Gyógyszertár jóvoltából egy modern, színvonalas, beteg és egészség centrikus patika vár mindenkit a már megszokott helyen – mondta Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

„A BENU Gyógyszertárak modernizálása 2012-ben kezdődött, és nagyon örülünk, hogy a keszthelyi megnyitóval immár a 35. megújult patikát adhatjuk át Magyarországon. A BENU Gyógyszertárakban a modern és korszerű szemlélet mellett nagy hangsúlyt fektetünk az egészségmegőrzésre, a betegekkel való közvetlen kapcsolat kialakítására és a személyes hangvételre. Legfontosabb célunk, hogy a hozzánk betérők a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő, színvonalas kiszolgálásban részesüljenek – mondta dr. Zlinszky János a PHARMANOVA Zrt. Igazgatósági tagja.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)