Megújult a Keszthelyi Erdészet irodaépülete

2024. május 10. (péntek)
KesztHelyi identitás
Átadták a Keszthelyi Erdészet felújított irodaépületét. Az 1965-ben emelt épületet most sikerült felújítania a társaságnak önerőből. A kétütemes rekonstrukció 150 millió forintból valósult meg. A Keszthelyi Erdészet 11,5 ezer hektáros területen tevékenykedik, fontos munkát végeznek a térségben élőknek.

A Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének számos feladatot kell ellátnia. 11 és félezer hektáron tevékenykednek. Az erdőgazdálkodás mellett turisztikai feladatokat is teljesítenek. Az Erdészet irodaépületéből tavaly novemberben költöztek ki az itt dolgozók a felújítás idejére. Két ütemben végezték a rekonstrukciót. Először a külső szépítést hajtották végre. Szálas hőszigetelést kapott a homlokzat és kicserélték a nyílászárókat. Lábazati hőszigeteléssel látták el az épületet és a lapostetőn is szigeteltek.

„Ezt követte a belső újragondolás és újjáépítés. Talán nem túlzás ezt a szót használni, hiszen teljesen kibeleztük az épületet, a válaszfalak áthelyezésre kerültek. Az aljzatot újra kellett építeni, a rétegrendben több helyen felújult az épületgépészet, a villamoshálózat és nyilván a felületek, burkolatok is.” – mondta el Hoffmann Pál erdészeti igazgató.

A Bakonyerdő Zrt. saját forrásból, 150 millió forintból finanszírozts a felújítást. Erről az átadóünnepségen beszélt Varga László vezérigazgató. Kiemelte, minden irodaépületüket modernizálni tudták az elmúlt időszakban, nagy öröm, hogy a keszthelyire is sor kerülhetett.

„Nagyon fontos dolog az, hogy az erdőgazdaság odafigyeljen arra, hogy a munkatársaink a 21. századnak megfelelő körülmények között tudjanak dolgozni. Sajnos néhány erdészeti irodánk úgy nézett ki bútorzatában, illetve felszereltségében, mint hogyha az időben 50 évet visszamentünk volna. Én azt gondolom, hogy fontos az, hogy akkor, amikor irodai munkát végeznek, akkor is jól érezzék magukat.”

Nagy Bálint államtitkár beszédében köszönetet mondott a Bakonyerdő Zrt. munkatársainak. Hangsúlyozta, turisztikai szempontból fontos a környék, ennek megőrzéséhez megfelelő szakemberek kellenek.

„Azt gondolom, hogy az a képessége a Bakonyerdőnek, hogy túl a gazdálkodáson, túl a fenntarthatóságra való odafigyelésre nagyon jelentős a tekintetben is, hogy felismerte azt, hogy az a természeti érték, ami körülvesz mindannyiunkat, az egy nagyon jelentős turisztikai érték is egyben. És azt gondolom, hogy azok a fejlesztések, amelyeket Keszthely és térségében a Bakonyerdő az elmúlt időszakban megvalósított, akár a tanösvényekre gondolunk, akár közösségi helyekre gondolunk, akár a gyenesdiási bemutatóházra gondolunk, ezek mind jelentős fejlesztések és jelentős lépések.”

Az eseményre meghívást kaptak a nyugalmazott munkatársak is. Zahar Miklós 18 évig dolgozott itt 1983-tól 2000-ig gazdasági vezérigazgató-helyettesként.

„A Keszthelyi Erdészet az mindig egy kicsit közelebb állt, mint a többi, hiszen itt volt a központ Keszthelyen, amíg én dolgoztam. Nyilván a vezetői is mindig olyanok voltak, hogy érdemes volt velük dolgozni és lehetett is velük dolgozni.”

Az irodaépület hivatalos átadója után Manninger Jenő polgármester mondott pohárköszöntőt.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek