Megújult a kiülő és zárható kapu került a kertvárosi játszótérre

2021. április 15. (csütörtök)

Lefestették a kerti kiülő bútorait, eltávolították a balesetveszélyes tűzrakót és zárható kiskaput is felszereltek a kertvárosi játszótéren. A helyszín az elmúlt év végén újult meg, az itt lakók azonban kértek néhány kiegészítést az önkormányzattól. Nagy Bálint elmondta, a szakemberek ezeket rövid határidővel el is végezték, így egy korszerű közösségi tér áll a kertvárosiak rendelkezésére.

Az elmúlt időszakban, lakossági kérésre zárható kapu került a kertvárosi játszótérre. A közösségi térként is funkcionáló terület az elmúlt év végén, a környéken lakók javaslatai szerint újult meg, de nemrég több levél is érkezett az önkormányzathoz, amelyben a kertvárosiak kértek néhány kiegészítést. Ezek között szerepelt, hogy a gyermekek biztonsága érdekében zárható kapuval lássák el a játszóteret, illetve, hogy az itt található pihenő bútorait fessék le. Az önkormányzat rövid határidővel és szívesen tett eleget a kéréseknek.

„Az elmúlt héten több lakótól is kaptam megkeresést azzal kapcsolatban, hogy néhány esetben sajnos voltak olyan lakói észrevételek, amik azzal kapcsolatosak voltak, hogy sajnálatos módon történt kisebb rongálás a játszótér kerítésével kapcsolatban. Illetve egy-két olyan plusz ötlet jutott még a lakók eszébe, amit kértek, hogy valósítsunk meg, például a homokozó környékén a kiülőknek az elhelyezése illetve a módosítása. Ezeket végezték el az elmúlt időszakban a kollégák és ezeket szerettük volna most személyesen is megtekinteni, hogy hogy sikerültek.” – emelte ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A kiülőnek a környéke is megújult, kaviccsal szórták fel és a füvesítés is folyamatban van. Emellett eltávolították a régi tűzrakó helyet, ugyanis a lakók elmondása szerint a játszótéren tartózkodó gyerekek számára balesetveszélyes volt. Ezzel a kertvárosban is egy olyan játszó- és közösségi tér jött létre, amely megfelel az itt lakók igényeinek, ugyanakkor a 21. század követelményeinek is – mondta Keszthely polgármestere. Nagy Bálint hozzátette, bízik benne, hogy az újonnan kialakított helyszín sok kertvárosi család és kisgyermek örömére fog szolgálni.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7968-megujult-a-kiulo-es-zarhato-kapu-kerult-a-kertvarosi-jatszoterre